Sivut

maanantai 5. lokakuuta 2015

Treffiviikonloppu!

Me ollaan nyt pidennetyn viikonlopun ajan nautittu toistemme seurasta ja treffailtu oikein olan takaa, sillä mulla oli yllärinä 4 päivän vapaat. Perjantaina käytiin siis kampaajalla, vaunuostoksilla sekä illalla vielä TanssiteatteriERI:ssä katsomassa Julia&Julia -balettia. Kyseinen teos vierailee muuten Kansallisoopperan Alminsalissa 10. lokakuuta, joten jos jota kuta pääkaupunkiseudulta kiinnostaa, kannattaa käydä katsastamassa! Paikoitellen koettiin esitys turhan taiteelliseksi eikä ihan kaikkia syvimpiä viittauksia ja merkityksiä ymmärretty. Kaiken kaikkiaan esitys oli kuitenkin todella kantaaottava, reipastempoinen ja onhan kaikki teoksen tanssijat aivan upeita ja lahjakkaita. 


Lauantaina oltiin päivä messuilla Lotan äidin ja siskon kanssa ja illaksi suunnattiin keskustaan Food&Fun -tapahtuman tiimoilta. Käytiin Bar4:ssa aperitiividrinksuilla ja sen jälkeen kipitettiin jokirantaan italialaiseen Sergio's ravintolaan.

Alkuun oli siikatartar, sitruunasmetanaa, vadelma-punajuurikastiketta sekä savu-punajuurijäätelöä. Tartar oli upeaa ja suli suuhun, mutta muut annoksen komponentin olivat ikävästi epätasapainossa ja pliisuja. Lotta sai tämän annoksen tilalle vasikan kieltä perinteisesti tarjottuna erilaisten kastikkeiden kera. Aikamoinen melske lautasella, eikö :D


Secondona italialaisessa keittiössä tarjoillaan perinteisesti pastaa tai risottoa. Runsaasti hiilihydraattipitoinen annos, joka usein sisältää vain vähän proteiinia, jos lainkaan. Tällä kertaa secondo oli risotto milanese eli sahramirisottoa ja poron kieltä sekä raastettua kaprista. Ja tältä se näytti:


Nyt kyllä täytyy kommentoida esillepanoa, mitä harvoin teen! :DD En edes aio sanoa, mitä tämä annos muistuttaa, jokainen sen varmasti tuosta näkee, mutta en voi ymmärtää mitä keittiömestarin päässä on liikkunut.. Risotto itsessään oli mahtavaa, kieli upean mureaa, mutta manchegon kermaista paksuutta jäin kaipaamaan.

Menun kolmas ruoka eli primo oli karitsan karetta sekä kateenkorvaa. Kateenkorva oli nähtävästi liian vieras raaka-aine tälle italialaiselle michelin keittäjälle, koska se oli jäänyt kumiseksi ja maultaan pliisuksi. Karitsa oli ihanan pehmeää ja täyteläistä, mutta häiritsevintä oli, että se maistui aivan samalle, kuin edellisen annoksen poron kieli. Kaksi täysin eri eläintä ja eri ruhonosaa tulisi mielestäni maistua myös eriltä, enkä itse käyttäisi niissä samaa marinadia, koska kumpikaan raaka-aine ei tällöin pääse oikeuksiinsa. 


Jälkiruoka oli hämmentävän ja pienen pettymyksen tuoneen menun epäonnistunut nostoyritys. Mantelicrumblea, tähtianis-fenkolijäätelöä, marenkia, mascarponea sekä omenaa ja fenkolia. Harmittamaan vähän jäi. Niin moni annos näytti upealta (paitsi se risotto!) ja odotukset nousi korkealle. Silti maku jäi usein vain puolitiehen, jos siihenkään ja kaiken lisäksi Lotalle jäi näiden 4 ruokalajin jälkeen nälkä :D


Oli kuitenkin ihanaa päästä pitkästä aikaa ravintolaan nauttimaan useammasta ruoka-annoksesta, harmi vain, ettei joka kerta voi kokea foodgasmeja. Ja onneksi oli seura kuitenkin enemmän kuin kohdillaan!<3

Sunnuntaina rentouduttiin ja käytiin Mökön kanssa kävelemässä melkein pari tuntia. Eväätkin meillä oli mukana, muttei löydetty sopivaa eväspaikkaa, joten juotiin teet ja syötiin voileivät vasta kotisohvalla. Tänään käytiin Helsingissä ottamassa osaa Elävään kirjastoon yhtenä kirjana. Ystävämme tekee opinnäytetyötä, johon liittyen he tapahtuman järjestivät. Otsikkomme oli "esikoistaan odottava naispari" ja muutama mukava keskustelu tulikin ventovieraiden kanssa käytyä. Oli mukava päivä käydä kahdestaan pienellä retkellä entisessä kotikaupungissamme :)

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti