Sivut

maanantai 24. helmikuuta 2014

Vanhempien laskiaisrieha!

Niin oli taas ohjelman täyteinen viikonloppu, etten ehtinyt ja jaksanut tänne näpytellä, joten korjaan asian parin päivän viiveellä! Aloitettiin Lotan kanssa kesällä uusi perinne: Vanhempien viikonloppu, joka käytännössä tarkoittaa, että 2 kertaa vuodessa molempien vanhemmat tulevat luoksemme Espooseen ja vietämme yhdessä päivän erinäisten aktiviteettien parissa. Viime lauantaille osuikin tuo talviajan vanhempien retkipäivä ja harmaasta kelistä huolimatta, saatiin sitä pientä talviretkifiilistä. 
Kesällä tehtiin retki Nuuksioon ja ajateltiin Lotan kanssa, että kyllä meidän nyt sama mesta pitää talvella ja kesällä nähdä. Siispä lähdettiin heti aamusta 10 jälkeen kohti Nuuksiota. Kesän reissusta oppineena, olimme varautuneet grillimakkaroin tähän retkeen. Kesällä kun saimme kuulla nupinaa siitä, ettei makkaraa ollut tarjolla, vaikka nuotiokin tehtiin ja kaikkea. Noh, perinteiset notskit laitettiin taas tulille ja jokaisen tuli veistää itselleen makkaratikku!

Veden hiljaa alkaessa poreilla kahvia ja teetä varten, oli hyvin aikaa kuumentaa nuotiomakkarat, joka toisilta sujui paremmin kuin toisilta. Lotan äitin makkara nimittäin tipahti loppuvaiheessa nuotioon ja se ongittiin sieltä sitten nokisena ja tuhkaisena. Onneksi oli paperia mukana, niin sai Tuijakin jotain purtavaa. 


Vanhempieni Aku papparainen (keväällä 9 vee) pääsi myös mukaan retkelle ja tässä Lottaa lukuunottamatta koko konkkaronkka poseeraakin!


Lotan kanssa tunnuttiin olevan ainoat, joilla ei ollut täysin säänmukaiset varusteet, koska jäädyttiin heti. Lotan iskällä oli kuitenkin mukanaan toppaliivi, jota tämä eräretkeilijä sai lainata. "Sä näytät siltä, kun olisit asunut 3 viikkoa täällä metsässä!"
Koska joka retkellä pitää olla jokin kilpailu, oli nuotiohetken jälkeen ohjelmavuorossa lumiukkosota! Mun vanhemmat ja Lotan vanhemmat saivat muutaman minuutin aikaa tehdä niin monta mini lumiukkoa kuin kerkeävät ja sen jälkeen piti lumipalloilla pommittaa vastustajan ukot nurin. Tämän tiukan taiston voitti Ansun vanhemmat! Retken jälkeen kokoonnuimme meille kaikki kuusi ja koirat ja ruuan valmistumista odotellessa pelattiin UNOa. Lotan vanhemmat toivat mukanaa UNO Extreme pelin, mitä valitettavasti ei päästy vielä testaamaan paristojen uupuessa, mutta torstaina otamme sen ehdottomasti mukaan ystäväpariskuntaillalliselle! 

Sunnuntaikin hurahti varsin vauhdilla, kun teimme päiväretken Kaarinaan Lotan tädin 50-vuotissynttäreille. Viime yöstä lähtien on pikkupossun kanssa juostu ulkona, kun reppanalla on maha taas jostain mennyt ihan sekaisin. Tänään oltais päästy ekaa kertaa leikkauksen jälkeen treeneihinkin ja Flyball-kurssin ensimmäiselle kerralle, mutta täytyypi jäädä kotiin parantelemaan tuo pikkumiehen masu. 

Lotta aloitti tänään ensimmäistä päivää uudessa työpaikassa ja mulla taas alkaa uusi työ torstaina koulutuksen merkeissä. Jännittävää!! Synttäreihinkin on enää vaan 2 viikkoa ja sovin juuri extempore reissun Turkuun ensi viikonlopuksi, jolloin juodaan ainakin omien vanhempieni kanssa jo ennakkoon synttärikakkukahvit :) 

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti