Sivut

maanantai 27. tammikuuta 2014

Päivän ruokablogi!

Uhkasin viime postauksessa ottavani kuvia joku päivä kaikista aterioistani ja tässä sitä nyt tulee! Kyseessä on lauantain ruokasaldo.

Koska molemmat rakastamme aamupalaa yli kaiken (varsinkin hotelli aamupalaa), päätimme kiireettömän viikonloppuaamun kunniaksi tehdä herkkuaamupalan. Siihen sisältyi manteleita, hedelmäsalaattia, maapähkinävoita, jogurttirahkaa, munakokkelia, sämpylät ja lautasellinen leivänpäällisiä. Unohtamatta tietysti kupposta tummaa kahvia. Näillä eväillä jaksoikin sitten painella salille tekemään päivän treeni.
Salin jälkeen on syytä syödä heti jotain proteiinipitoista, jotta juuri töitä tehneet lihakset saavat polttoainetta, jolla kasvaa. Siksi söinkin salilta tullessani puolikkaan rahkan, jossa oli seassa vähän hedelmäsalaattia sekä puolikas QuestBar proteiinipatukka (suosittelen!) 


Lounaaksi lauantaina oli parsakaaliquinoaa, porkkana-kukkakaalipihvejä sekä salaattia (kurkkua, avokadoa, siemeniä, salaattia).


Lounaan jälkeen edessä oli koiran lenkitys. Tarkoituksena oli käydä kävelemässä Kasavuorella, mutta otimmekin heti alkuun väärän käännöksen ja normaalilenkistä kasvoikin yli 7 kilometrin taival. Lotta tajusi syödä välipalaa ennen lenkkiä, mutta itse en, koska ajattelin olevamme viimeistään kolmen vartin päästä takaisin kotona. Toinen oli lopputulos ja vajaan kahden tunnin päästä saavuin kotiin tärisevin käsin ja kylmänhiki otsalla. Kiireesti siitä sitten päivällistä naamariin, jotta olo paranesi! Päivällisenä olikin nammmm tortilloja! Haastetta tuotti gluteenittomat maissiletut, jotka olivat puolet pienempiä mitä normaalit vehnätortillat, joten jatkuvasti ylikuormitimme lättymme. Täytteinä oli luomu naudanjauhelihaa mausteseoksella, luomu salsaa, kurkkua, kirsikkatomaattia, fetaa, salaattia ja mulla vielä creme fraichea (oli hei herkkupäivä!).

Iltapalana toimi pikainen tonnikalasalaatti, johon tuli täysjyväriisiä, keitettyä kananmunaa, luomu cashewpähkinöitä, kurkkua, salaattia, MSC tonnikalaa sekä oliiviöljyä (jossa mausteena basilikaa ja mustapippuria). 



Lotta on hurahtanut lakritsiteehen (Yogi Tea Licorice), jota toin yksi päivä tullessani Ruohonjuuresta. Tätä teetä mainostetaan sillä, että se vie makeanhimon mennessään. Mene ja tiedä, mutta itse olen ainakin huomannut minkä tahansa teen ajavan samaa asiaa. Kun ei oikein tiedä mitä sitä söisi, kun ei ole oikeasti tarve syödä, mutta jotain tekisi mieli pupeltaa, vesi kiehumaan ja tee kupponen kouraan! Itse tosin suosin tällä hetkellä Viisasten Tee irtoteetä, josko se jotain auttaisi ;)


Ei kommentteja:

Lähetä kommentti