Sivut

maanantai 6. tammikuuta 2014

Long time no abc!

Taas on vierähtänyt aivan liian pitkä tovi siitä, kun viimeksi tänne blogiin jotain päivitettiin. Uusi vuosi on ehtinyt alkaa ja siihen teemaan sopivasti, myös uusi kausi blogissamme! Kuten nähdä saattaa, on blogi saanut hieman uutta ulkoasua ja lisäosia. Muokkaaminen on tosin vielä vaiheessa, jahka Google saa työkalunsa toimimaan.. Muita muutoksen tuulia on se, että olen päättänyt luopua kolmannessa persoonassa kirjoittamisesta. Koska jo ylätunnisteessa sanotaan, että Lotta vastaa kuvista ja Ansu teksteistä, lakkaan kirjoittamasta itsestäni "Ansu". Tämä ihan vain siksi, että se on sekä minulle, että teille lukijoille helpompaa seurata kuka teki ja mitä. Mikäli joskus sellainen ihme pääsee tapahtumaan, että Lotta näpyttää näiden tekstien takana, siitä kyllä mainitaan erikseen. 

Uudenvuoden merkeissä teimme myös tietysti uudenvuoden lupauksia. Näihin kuuluu Lotalla: 


  • herkkuja vain kerran viikossa (mulla sama, mutta armollisemmin olen laittanut itselleni max. 2) 
  • hampaiden ja naamanpesu 2xpäivässä! (tää koskee molempia meitä ja hyi tiedän, ällöttävää tunnustaa, mutta turhan usein se iltapesu jää tekemättä) 
  • ole iloinen muiden puolesta
  • 1 turha tavara/vaate joka päivä pois 
Mulla oli lisänä vielä nämä lupaukset:
  • jotain liikuntaa joka viikko (se on aika hyvin toteutunutkin pitkin syksyä, mutta ihan vain muistutuksena, ettei entiseen ole enää paluuta)
  • PÄIVITÄ BLOGIA VIIKOTTAIN!

Palataan hetkeksi vielä muutaman viikon takaisiin tunnelmiin joulusta sekä uudestavuodesta! Joulu vietettiin hyvin perinteisissä merkeissä Turussa, Kaarinassa ja Sauvossa. Aattoaamuna suuntasimme Lotan ja Mökön kanssa Kaarinaan Lotan vanhemmille riisipuurolle (minä vaihtoehtoisesti riisipiirakoille) muiden pikkutyyppien jäädessä omien vanhempieni luo Turkuun. Kahdeksitoista talsimme kaatosateessa joulurauhanjulistukseen, jonka jälkeen menimme viettämään aattoa omien vanhempiemme luo. Paljon ihania paketteja, herkullista ruokaa, iloa ja rauhaa oli tämäkin jouluaatto täynnä!


Joulupäivä vietettiin perinteisesti Sauvossa Lotan hullunihanan suvun parissa. Nämä joulupäivät tuppaavat olla enemmän tai vähemmän rankkoja (ei kuitenkaan negatiivisessa merkityksessä), kun Lotta kertaa viisi on samassa pienessä tuvassa. Menoa ja meininkiä (ja ÄÄNTÄ) ei puutu ja sääntö onkin, että kuka vaan saa koska vaan vetäytyä oven taakse kammariin (tai oikeastaan mihin vain) nokosille ja pienelle timeoutille.Uudeksi vuodeksi suuntasimme nenämme kohti Etelä-Ruotsia ja Malmötä! Viisi vuotta on jo ehtinyt vierähtää siitä, kun viimeksi tuossa ihanassa kaupungissa yhdessä vietimme aikaa, joten oli jo aikakin piipahtaa virkistämässä muistia. Käveltiin ympäri niitä lukemattomia tuttuja puistoja, rantoja ja toreja ja vaan fiilisteltiin, miten kaikki silloin 2008 oli alkanut. Varsinainen rakkausloma, etten sanoisi!<3

Pildammsparkissa istuimme silloin viisi vuotta sitten tuntikausia piknikillä. Syötiin Maraboun Smarties suklaata ja suunniteltiin, miten meillä joskus olisi pieni Hampus-poika, jolla olisi oljen väriset laineikkaat hiukset ja lappuhaalarit. Tämän piknik paikan viereiseen siltaan käytiin kiinnittämässä meidän lukko.


 Paluu arkeen koitti rentouttavan joululoman jälkeen Lotalla viime perjantaina. Itse olen etuoikeutettu lomailemaan vielä keskiviikkoon, jolloin koittaa paluu koulunpenkille ja jännityksellä odotettu koevuoro uudessa työpaikassa! Tässä viimeisinä vapaapäivinä kotona yksinäni, olen ottanut itselleni muutamia projekteja. Blogin päivitys ja muokkaus oli selvästi yksi niistä, mutta myös erilaiset siivous ja järjestely projektit ovat olleet osa tekemisiäni. Siivous/työkalu/lääke-kaappimme on ollut kuin pommin jäljiltä oikeastaan siitä saakka kun muutimme. Tunnin järjestelyn ja siivoamisen jälkeen kuljetin kaapista kaksi muovikassillista roskia pihalle ja nyt kaapin ovi menee jopa ilman taisteluja kiinni! 

Siivotessa aina löytää mitä ihmeellisimpiä asioita ja tavaroita ja usein sellaisia, joiden olemassaoloa saatika käyttötarkoitusta ei edes tiedä. Tässä pieni esimerkki:Aikani tuota pyörittelin ja haistelin ja katselin huvittuneena, kunnes keksin! Se on vessanpöntön raikastimen kiinnityspötkö! Tiedättekö sellainen klimppi, mikä vain tuikkaistaan pytyn reunaan ja se huuhtoutuu siitä sitten itsestään pois. Huh huh.

Aikamoisia huh huh -hetkiä tuli myös koettua, kun päätin putsata liesituulettimen keittiöstä. Olen sitä melkein vuoden katsellut siihen malliin, että tuo kammotus pitäisi joku kerta oikein ajankanssa ruuvata auki ja tiskata ja NYT siihen oli mahdollisuus! Ja oi voi minkä virheen tein, kun tähän hommaan ryhdyin.. I swear to god, että koskin asioihin ja näin juttuja, mitä kukaan ikinä tässä asunnossa asuneesta. Puhdasta kuitenkin tuli! Siivoaminen on myös tämänpäivän sana, sillä loppiaisen kunniaksi, Lotta käski mun siivota kaikki joulukoristeet pois :( Valot saa onneksi vielä jäädä! Ei siis muuta kun matot pihalle, imurin varteen ja joulukoristelaatikko jälleen esille ja vuodeksi piiloon. Teille kaikille, joilla on sama edessä, tsemppiä!

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti