Sivut

maanantai 24. heinäkuuta 2017

Helsinki-viikonloppu - täydellinen loman aloitus!

Edellisviikonloppuna mulla alkoi jäljellä olevan kesäloman toinen puolisko. Loma startattiin retkellä Helsinkiin, jossa oli ystäviemme häät. Koska häät oli "lapsettomat" otettiin Lotan vanhemmat mukaan Hilmaa hoitamaan, sillä he jatkoivat viikonloppusuunnitelmiaan sunnuntaina siitä Itä-Suomeen. 

Yövyttiin ensimmäistä kertaa Sokos Hotellien sijaan Radisson Blussa. Tarkemmin sanottuna siinä Kampin takana olevassa Radisson Blu Royalissa ja se oli kyllä nappihotelli! Ensinnäkin saatiin isot kylpyammeelliset huoneet, joista pääsi sisäkautta hipsaisemaan toiselle puolelle. Tämä erittäin kätevää lapsenvahtiemme kannalta illalla, kun Hilma menee nukkumaan jo n. 19:30, niin he pääsivät sitten meidän puolelle katselemaan telkkaria ja oven raosta kuulivat jos Hilma jotain olisi äännellyt. 

Myös sisäänkirjautuminen onnistui jo vähän ennen 12, kun saavuimme hotellille. Olin sitä etukäteen kysellyt, koska kirkko oli jo klo 14 ja sitä ennen pitäisi ehtiä vaihtaa vaatteet ja haukatakin jotain. Yhden jälkeen me rouvat lähdettiin suunnistamaan kohti Paavalin kirkkoa ja Hilma lähti kohti Korkeasaarta Muorin ja Äijän kanssa.


Ystäviemme juhlapaikka oli Töölössä Merimelojien majalla ja ai että miten upea paikka se olikaan! Sään vielä ollessa 10+ juhlapaikka pääsi kyllä todellisiin oikeuksiinsa!<3 Onnea vielä kerran ihanat Herra ja Rouva Vikman!<3
Sunnuntaina lähdettiin superaamiainen (se todella oli sen nimi, eikä yhtään turhaan!<3) syötyämme viettämään päivää Suomenlinnassa. Lounaspaikaksi valittiin vierasvenesataman Valimo ja sieltä sai herkulliset lohikeitot alle kympillä!Kotiinpäin lähdettiin VR:llä ja oltiin otettu paikat ensimmäistä kertaa perhehytistä. Vähän jännättiin tuleeko sinne muita, koska Hilman matkustaessa vielä ilmaiseksi, oltiin ostettu 4-hengen hytistä vain kaksi paikkaa. Saatiin olla koko matka kuitenkin kolmestaan ja suosittelen kyllä lämpimästi kyseistä osiota junissa kaikille lapsiperheille! Tilaa on hyvin, eikä tarvitse koko ajan vahtia, että lapsi karkaisi jonnekin pitkin käytävää tai lähtisi vielä edemmäs seikkailemaan. 


Mitä raskauteen tulee, tänään starttasi jo 28. raskausviikko. Olen voinut kiitettävästi, edelleen selkä kipeytyy ja ärtyy herkästi, jos yrittää huhkia yli omien rajojen ja supistuksia tulee herkästi pienestäkin rasituksesta. Olen kuitenkin löytänyt jonkinlaisen tasapainon ja tiedän milloin kroppani tarvitsee levätä ja pienen breikin. Naksusta on kuoriutunut vallan mahdoton menijä! Nyt kun hänellä alkaa olla jo kokoa, hänen liikkeet tuntuu JA NÄKYY hyvin selvästi. Iltaisin boogiet alkaa siinä Hilman mentyä nukkumaan ja jatkuvat usein parikin tuntia. Huvittavaa ja samalla vähän hullua seurata kun nahkaa vasteen velloo jalka tai pylly tai kun yhtäkkiä koko vatsa heiluu puolelta toiselle täristen. Tätä kyllä säikähdin yksi päivä, että nyt siellä on joku epilepsiakohtaus, mutta kävikin ilmi, että hän vain pissasi... :D 

Huomisaamuna mulle tehdään ensimmäinen sokerirasitus. Jännittää aika paljon, että jos sieltä radi-tuomio tulee ja olenkin siihen henkisesti varautunut. Painoa on mulla tullut nyt 9,5kg ja maha on kyllä siihen nähden, että vielä on 3kk laskettuun aikaan, aika todella iso. Sen kokoinen, mitä Lotta oli, kun lähdettiin synnyttämään. Yksilöllisiähän nämä ovat, mutta vähän hirvittää miten isoksi tässä vielä paisutaan ja jos Naksu onkin joku valtava 5-kiloinen sokerivauva. Odotan vaan, että huominen olisi ohi ja saisin rauhassa taas nauttia ja keskittyä raskauteen tai mahdollisesti pistää ruokavalion tiukille ja alkaa tökkiä neulalla sormenpäihini. 

Tänään aletaan isäni kanssa pystyttää takapihallemme katosta, jonka puupalkit olen viikonloppuna maalannut. Huomenna sokerirasituksesta selvittyäni ajelen ystäväni luo 60km päähän kyläilemään ja loppuviikon ohjelmassa meillä onkin rauhallista oman perheen kanssa retkeilyä ja touhuilua, kunnes viikonloppuna tehdään vielä kesäloman lopetusreissu Tampereelle isommalla porukalla. Mukavaa heinäkuun viimeistä viikkoa (MITEN TÄÄ KESÄ MENEE AINA NÄIN NOPEASTI?!) kaikille!<3 

1 kommentti:

  1. Vau! Muistan kun aloin taustalta seuraamaan teidän blogia joskus teidän häiden aikoihin. Miten uskomatonta, että aika menee niin nopeasti! Onnea odotukseen ja loppurutistukseen!

    VastaaPoista