Sivut

perjantai 26. joulukuuta 2014

JOULUÖVERIT!

Nyt tulee hyvin kuvantäyteinen postaus meidän jouluviikosta joka lähenee loppuaan huipentumalla huomenna perinteiseen suvun kokoontumiseen Lotan isovanhempien mökillä. 

Viikko sitten lauantaina kävimme kyseisesten mummin ja vaarin mökillä valitsemassa ja kaatamassa itsellemme joulukuusen. Mulle on pienestä pitäen ollut todella tarkkaa ja tärkeää millainen kuusi pitää olla eikä siis mikä tahansa sinnepäinkuusi todellakaan tulisi kyseeseenkään.


Monet kuuset metsän keskellä saivat jäädä tyytyväisenä kasvattamaan varttaan, koska ne oli joko liian harvoja, liian vaaleita, niillä oli liian hatarat oksat, ne oli liian pieniä tai liian suuria tai eivät vaan tuoneet sitä oikean kuusen fiilistä. 


Mökö ja Lotta alkoi jo vähän väsyä, kun mikään metsässä vastaan tulevista kuusista ei kelvannut. Lotan vaarikin oli valmis soittamaan naapurille, että poiketaan heidän metsään, jos sopivaa kuusta ei ala ilmaantua. 
Sitten se viimein kuitenkin löytyi, metsän jokainen puu läpi käytynä, tämä yksi yksilö täytti tarpeeksi lähelle kaikki kriteerit. Väriltään hän on tummanvihreä, ei hailakka tai vaalea, vaan tumma kuten pitääkin. Havut ovat oksissa pieniä ja tiiviisti tasaisissa riveissä ja lähes tulkoon tasaisesti. Harvahan tuo on, mutta metsänreunassa kasvaneeksi "luomukuuseksi" nähden erinomainen.


Ensi jouluksi Lotan vaari lupasi sopia parin naapurin kanssa, että "nirsojen kuuset haetaan sitten naapureiden puolelta". Tuli meinaan sen verran hyvin läpikäytyä se metsätilkku, ettei sieltä vielä ensi jouluksi kelpuutettavaa kuusta löydy. 

                           
Jouluaatto sujui meillä rauhallisesti. Aamulla keitin Lotalle riisipuuroa ja avattiin kalentereistamme viimeiset luukut. Yhdentoista jälkeen ajettiin keskustaan ja minä suuntasin töihin samalla kun Lotta paineli Mökön kanssa joulurauhan julistukseen. Lotta vietti siis vanhempiensa luona jouluaattoa perheen kesken, kun itse olin töissä ja seuraavat muutamat kuvat onkin hänen aatonvietostaan. :)


Mökö kyllästyi heti ekana odotteluun, kun paketteja ei saanutkaan heti avata, vaan piti syödä ja syödä.. ja syödä. Ja syödä.


Lotta teki jälleen tänäkin jouluna suurimman osan lahjoista itse. Hän teki muun muassa karpalomarmeladia (vähän paremmin sekä heikommin tuloksin), kuorintavoidetta, nutellaa, pähkinävoita sekä ruukuissa olevia pajukoristeita.

Joulupäivästä alkoi munkin joulunvietto ja kolmen päivän jouluvapaat. Joulupäiväksi osui mahtava ulkoilu sää; -13°C ja auringonpaistetta joten lähdettiin Mökön kanssa kävelemään pidemmälle lenkille.

Mökö sai meiltä tänä jouluna lahjaksi uuden jouluvillapaidan. Hän oli se päällä joulurauhanjulistuksessa ja hurmasi kaikki olemuksellaan. Tänä vuonna hankittiin Lotan kanssa myös tiimijoulupaidat, joten Mökön upouusihienous nitoutuu kivasti yhteen myös meidän kanssa :)


Näiden jouluisten kuvien saattelemana toivotamme kaikille lukijoillemme mitä mahtavimpia kinkun sulattelemisvälipäiviä<3


Ei kommentteja:

Lähetä kommentti