Sivut

keskiviikko 3. syyskuuta 2014

DIY seinähyllyt kuormalavasta!

Kesän alussa Lotta haali meille parikymmentä puulavaa aikomuksena nikkaroida niistä yhtä jos toista! Toistaiseksihan niistä on syntynyt pihallemme vasta sohva, mutta nyt Turussa ollessaan Lotta intoutui tekemään yhdestä lavasta pari hyllyä. Tässä tulee siis ohjeet tuollaisten hyllyjen tekemiseen! 

Aluksi tarvitset siis yhden puulavan ja sahan. Sahaa mieluisesi levyiset suikaleet lavasta (useimmista lavoista saa joko kahden tai meidän tapauksessamme kolmen poikkipuun korkuisia hyllyjä). Yhdestä puulavasta (jossa kolme tukijalkaa) saa siis tehtyä kaksi hyllyä. 

Kun hyllyt ovat mieluisasi levyiset ja korkuiset, on vuorossa hiominen! Koska Lotalla oli aikaa ja halua, hän hioi hyllyt kauttaaltaan käsin. Nopein tapa on käyttää hiomakonetta ja sitten hiomapaperilla ottaa lopuksi ahtaat ja pienet välit. 

Hyllyn pohjalevyn saa jäljelle jääneestä lavan jämästä ja sen voi kiinnittää paikalleen joko nauloilla tai ruuveilla, mikäli hollilla on porakone. 

Viimeistele hyllysi haluamallasi lakalla/petsillä/maalilla ja anna kuivua huolellisesi.


Sitten vain mieluisat teokset tai muut esineet kyytiin ja hylly paikalleen! Tai tietysti toisin päin, jos hylly vaatii kiinnittämistä. 


Lavoista on tarkoitus tehdä vielä ainakin sivupöytä, tv-taso sekä hyllykkö kasveille/yrteille ja parannella uuteen asuntoon pihasohvaa. Nuo pihakalusteet menevät vasta ensi keväälle, mutta muista tulee DIY-jatko-osia sitä mukaa, kuin valmistuvat :) 

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti