Sivut

keskiviikko 25. kesäkuuta 2014

Ihana mökkijuhannus!

Torstai-iltapäivällä pakkasimme pojat, viikonlopun tavarat ja ruuat Nissaniin ja otimme suunnaksi kauan odotetun juhannusviikonlopun mökillä! Onneksi päästiin ajoissa tien päälle, koska voin kertoa, että siellä oli ihan pari muutakin! Neljän tunnin köröttelyn jälkeen  (matkaan normaalisti lossineen menee noin kolme tuntia) saavuttiin lossirantaan.

Saareen päästyämme, tuttu ihana mökkirantamaisema avartui ja kolmen päivän täysrentoutuminen sai alkaa!
Aamupalat mökillä on parhaita! Paljon leivänpäällisiä, mehua, jogurttia, kahvia, keitettyjä kananmunia, kaikkea sitä mitä ei arkiaamuina jaksaisi/ehtisi itselleen väsätä. Mmmm.
Pojat tykkää myös mökkeilystä! Mökö on varsinainen mökkipossu ja viilettää menemään ympäriinsä jatkuvalla syötöllä. Nyt hän on viimein myös oppinut hahmottamaan mökin tontin rajat eikä koko ajan tarvitse olla vahtimassa missä se Mökö taas painelee. 
Toivo ja Papu pääsivät valjaissa joka päivä ulkoilemaan ja jestas, että oli rankkaa! Toivo oli ensimmäisen päivän vajaan tunnin pihalla ihmettelyn jälkeen niin väsynyt, että nukkui vaan koko loppupäivän. Papu päätyi aina hetken pompittuaan johonkin sadoista mustikanvarpupuskista syömään mustikanlehtiä. Sunnuntaita kohden Toivo rohkaistui niin paljon, että kiersi Lotan kanssa oikein pitkää lenkkiä mökin lähistöllä. Ja mamma oli ylpeä pikkuprinssistään! :D
Torstai-iltana käytiin heti laskemassa Lotan kanssa verkot. Tehtiin tämä ensimmäistä kertaa kahdestaan ja on meillä ehkä pientä opettelemista siinä vielä :D Ihan saumattomasti ei siis yhteistyö vielä pelittänyt, mutta suuremmilta perheriidoiltakin onnistuttiin onneksi välttymään! 


Ensimmäisen yön saldona verkkoon oli tarttunut 1,9kg kuha ja 600g siika!

Hyvin saatiin taas pakkaseen kalasaalista talletettua, kun verkoista viikonlopun aikana nostin vielä muutaman hauen ja ahvenen. Saa taas herkutella! :)

Kunnon mökkiruokailuun kuuluu erilaiset sopat, kuten tässä tapauksessa nakkikeitto! Sekä tietysti aina pakolliset iltapäiväkahvit, joita ei normaalisti kotioloissa ikinä kerkeä/ymmärrä nauttia. 

Pari kertaa käytiin pikkuveneen kanssa ongella niin, että Mökökin pääsi upeissa pelastusliiveissään veneilemään. Epävakaisesta säästä johtuen nuo reissut eivät tosin kestäneet aina kuin ehkä 10minuuttia enkä onnistunut saamaan edes kertaakaan moottoria käyntiin. Pidemmät veneilyretket jäivät siis odottamaan seuraavaa mökkireissua :)

Juhannusaattona grillattiin ja syötiin perinteisesti lettuja! Nam! Grillikatos veti samantien huuruun, kun mökissä käänsi kaasuliedet päälle ja joku herhiläinen taiteili hienoja kuvioita ikkunan pinnalle.

Kalastamisen, saunomisen ja muun perinteisen mökkeilyn lisäksi, vakiovarusteisiin kuuluu tottakai mökkiasut eli samanlaiset onepiecet! Kortin pelaaminen on myös klassikko ajanvietettä vaikka tällä kertaa futiksen MM-kisat korvasivat aika tehokkaasti illanvietot!Sunnuntaina nostettiin sitten verkot ylös ja selvitin ja putsasin ne seuraavaa kertaa varten valmiiksi. Vaikka tämä juhannus oli säitten puolesta kehnohko, oli silti sanoinkuvaamattoman ihanaa päästä mökille oman pikku perheen kanssa rentoutumaan!<3 Heinä-elokuun vaihteessa toivottavasti uudelleen!

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti