Sivut

maanantai 26. toukokuuta 2014

Projekti: Parveke ja pihaterassi kesäkuntoon 2014!

Meillä on jo kuukauden päivät killutellut liitutaululla kevään to do -lista, jonka monet kohdat liittyvät parvekkeen ja takapihan kuntoon laittamiseen. Lotta haali aiemmin keväällä noin 20 puulavaa, joista olisi tarkoitus väkertää yhtä sun toista, mutta ensimmäisenä ohjelmassa oli kulmasohvan rakentaminen takapihan terassille. Meillä oli sunnuntaina sellainen tehotuunauspäivä, että vieläkin väsyttää! Aamu alkoi noiden sohvaan vaadittavien lavojen raahaamisella häkkikellarista takapihallemme. Sitä seurasi Ikea-reissu, nopea piipahdus onnittelemassa Lotun ystävää valmistumisen johdosta, Plantagen-reissu sekä vielä ruokakauppa-reissu tämän kaiken päälle. Noin neljän tunnin kuluttua päästiin takaisin kotiin ja eikun hommiin!

Ensin mallasimme ja mittailimme lavoja, testasimme mikä korkeus sohvalle olisi hyvä ja sitten ei muuta kun hiomakone kouraan ja surruttelemaan! Sillä välin kun minä hioin lavoja, Lotu istutteli yhtä sun toista kukkasta, yrttiä ja kasvia, joita olimme puutarhamyymälästä haalineet. Tässä hieman otoksia valmiista lopputuloksista!Kesäloungestamme tuli IHANA, vaikka itse sanonkin! Siinä kelpaa nyt isommallakin porukalla grillailla, röhnöttää ja viettää kesäiltaa. Varsinkin, kun naapuri oli päättänyt kaataa muutamat iltaauringon blokkaavat koivut, pääsee nyt viimeisistä auringon säteistäkin illan suussa nauttimaan. Tervetuloa vain kaikki ystävät testaamaan, kutsua laitetaan paikkoin tulemaan! ;)

Yrttilaatikkomme sai tänä kesänä urakakseen viinisuolaheinää, kanelibasilikaa, timjamia sekä uudenseelannin pinaattia. Valmiiksi siinä kasvaa jo ruohosipulia sekä minttua. Kasvimaahan kylvettiin salaatinsiemeniä toisen minttulajikkeen sekä valkosipulien kaveriksi.

Vihdoin ja viimein muistettiin myös ostaa sadevesiämpäri (eli 40L TYNNYRI :D) takapihalle! Yhdestä rännin nurkasta nimittäin vuotaa aina sateella hillitön putous suoraan maahan, poraten nurmikkoon ikävän kuopan. Nyt saadaankin tuo vesi talteen ja hyötykäyttöön! :) Ollaan me niin vihreitä, että! 

Kirsikkatomaatteja ja mansikka-amppeleita ollaan useinkin kesäisin kasvatettu, mutta tänä kesänä päätettiin kokeilla jotain uutta. Paprikaa! Tuo hyvällä alulla oleva pikkukaveri pääsi parvekkeelle, lämpöisään ja aurinkoiseen paikkaan oikein kunniapaikalle tuolille! Parvekkeesta muutenkin tuli paljon paljon viihtyisämpi, kun siirrettiin takapihan vanha tuolikalusteryhmittymä parvekkeelle. Siinä kelpaa nyt ottaa aurinkoa, oikein makuuasennossa tuolissa huilaillen! 
Ulko-oven eteen vanhoista puulaudoista rakennettuun kukkalaatikkoon pääsi kasa erisävyisiä Pelargoneja. Nyt on siis kesäpihat kunnossa joka suunnasta, valmiina kutsumaan ja toivottamaan terkesävieraat tervetulleeksi! Myöhemmin kesällä projekteina on vielä rakentaa puulavoista vähän lisää juttuja, kuten sohvapöytä, yrttiseinä sekä vielä jotain mitä en muista ja ainakin perunasäkki pitäisi vielä takapihalle jostain hommata. Muutoin ollaan me valmiita nauttimaan täysin rinnoin tulevasta kesästä ja sitähän me jo eilen kerettiinkin tehdä!

Kyllä kelpasi uudistetulla takapihalla grillata ja olutta siemailla! ;)


Myös Toivo tykkäsi takapihan uudesta ilmeestä!<3


Lauantain 11,5 -tuntisen työpäivän päälle tämä sunnuntain uurastus kävi aikalailla voimille. Tänään on onneksi vielä toinen vapaa ja saa ottaa vähän rennommin sekä ladata akkuja uudelle työviikolle. Ainiin ja tänään myös varmistui, että mäkin sain vapaaksi viikonlopun, jolloin Kaarinassa järjestetään Saaristo Open! Täältä siis tullaan Apulanta, Jukka Poika, Scandinavian Music Group sekä tietysti se Kaija Koo.. :D Lotta on aivan innosta sekaisin, että mäkin tuun Kaija Koon keikalle. Enpä olisi uskonut, että tämäkin päivä vielä edessä on. Huh huh. Lupaan bailata ainakin parissa biisissä! ;)

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti