Sivut

sunnuntai 18. toukokuuta 2014

Kesäinen viikonloppu Itä-Suomessa!

Tänä viikonloppuna lomailtiin mummini luona Itä-Suomessa ja nautittiin alkaneesta kesäsäästä! Mummini kuuluu niihin harvoihin ja valittuihin viherpeukaloihin, jotka saavat ihan kaikki kasvit kukkimaan ja kukoistamaan. Parvekelaatikoista kuistilta häneltä löytyikin jo orvokkeja ja pelargoneja.
Pihassa kukki tulpaaneja, narssisseja sekä vielä pari hyasinttiakin ja Mökö tietysti poseerasi vähän kevätkuvissa :)


Viikonloppu sujui rauhallisesti puutarhaa hoitaen, mummille tietokonejuttuja opettaen ja läpikäyden sekä lenkkeillen ja ihanasta ilmasta nauttien. Käytiin kävelemässä Rauhassa Saimaan rannalla, jossa ennen sijaitsi mielisairaala ja siten siis sekä moffani että mummini työpaikka. Vielä lapsena vaikka isovanhempani olivat jo eläkkeellä noissa maastoissa usein käytiin koirien kanssa kävelemässä ja usein käytiin myös lähellä sijaitsevassa rantasaunassa saunomassa ja uimassa. Nyt kuitenkin koko alue on muuttunut niin paljon, ettei sitä meinaa enää edes tunnistaa.. Vanhan sairaalan tiloihin ja ympärille on muodostunut Holiday Club hotelli ja rantaan on rakennettu itäisille naapureillemme lomaosakemökkejä vieriviereen. Rantasauna on edelleen pystyssä vanhalla paikallaan, mutta ei minkäänlaisessa käytössä rikottuine ikkunoineen sekä puoliksi lahonneella laiturillaan. Näky oli jotenkin surullinen. On ihan luonnollista, että maailma muuttuu ja vanhoja rakennuksia puretaan ja uusia rakennetaan tilalle, mutta jotenkin tuon ennen niin rauhallisen ja luonnonläheisen muuttaminen venäläisten kesälomaparatiisiksi  vaan pistää ällöttämään. 
Vähän mieltä kohensi kuitenkin, kun bongasin isokoskelon vanhan laiturin pätkän päädyssä! Innoissani hiippailin kameran kanssa lähemmäs ottamaan kuvaa ja Lotta tyytyi kuvaamaan vähemmän villieläimiin kuuluvia yksilöitä, kuten tätä pikku herran possua Saimaan rannalla:


Tyyni Saimaa ja loppukevät<3
Ehdittiin ottaa myös vähän aurinkoa ja lukea eteenpäin Ville Haapasalon Ette kuitenkaan usko -kirjaa, joka on muuten ihan uskomaton teos! Sellasia juttuja kirja täynnä, joista ei millään uskoisi tai haluaisi uskoa, että on oikeasti tapahtunut. Mun mielipide on, että osa siitä myös on aikalailla liioteltua ja sepusteltua, mutta pitäähän lukijan mielenkiinto pitää yllä. 
Kesä on täällä, kun voi astella nurmella paljain varpain! Kesävarpaat on tämän illan projekti! Huomattiin nimittäin molemmat, että varpaissa on enää kynsilakan rippeet ja kaunistamista siis kaipaavat! :D

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti