Sivut

maanantai 31. maaliskuuta 2014

Mökö 3 vuotta ja vauvahaaveita!

Tänään on meidän pieninkin vauva Mökö täyttänyt 3 vuotta ja siirtynyt siis ihan oikeesti junnusta aikuiseksi koiraksi. Mököä on hellitty ja lellitty koko päivä ja varmasti on yksi pieni koira ollut onnellinen. Aamulla kävin Mökön kanssa tavallista pidemällä aamulenkillä ja Lotta antoi Mökölle aamuruuaksi jäätelöä (ja papanoita). Lahjaksi Mökö sai naudan ydinluun sekä uuden Petstagesin lelun! 
Mökö sai kuvassa vasemmanpuoleisen Sakaalin. Lelu ei sisällä vanutäytettä lainkaan vaan tyhjän muovipullon, jota on kiva kolistella ja rämistellä menemään.
Kaiken kukkuraksi meillä on maanatai-iltaisin Rally-Toko treenit ja tänään synttäreitten kunniaksi puin Mökölle juhlakravaatin kaulaan ennen treeneihin lähtöä. Se herätti treenikavereissa aikamoista hilpeyttä, mutta onnitteluja ja rapsutuksia Mökölle senkun sateli! Tänään tehtiin myös harjoitusmielessä ensimmäinen kisasuorituksemme ikinä. Ja hyväksytty ALO -tuloshan sieltä olisi tullut! -18 pistettä oli tuomio eli ei mitkään hiphiphurraa pisteet, mutta hyväksytty kuitenkin :) Ja kahta pistettä lukuunottamatta nämä miinukset tulivat yhdestä kyltistä joka uusittiin 2 kertaa ja tehtiin pieleen siitäkin huolimatta. Hups. Mutta kaikenkaikkeaan tämä oli mulle ohjaajana todella hyödyllinen kokeilu! Osaa sitten jatkossa vähän taas katsoa peiliin ja varoa esimerkiksi hihnan kiristymisiä ja koiraan koskemista kesken radan.

Luonnollisesti kun vauvat kasvavat isoiksi ja aikuisiksi, alkaa sitä kaipailla seuraavaa vauvaa. Toisesta koirasta ollaankin Lotan kanssa keskusteltu aina silloin tällöin ja tilanne siltä osin taitaa olla niin, että seuraava vauva onkin sitten ihmisvauva ja vasta myöhemmin katsellaan sitä toista koiraa ;) Tästä päästäänkin sopivasti seuraavan tapetilla viime päivinä olleeseen aiheeseen: lähitulevaisuuteen. Lotta on ilmeisesti kotona sairastaessaan (LUE: Liikaa aikaa) miettinyt paljon talonhankintaa, lapsia ja ylipäätään missä haluaa olla tulevien vuosien kuluessa. 

Perustimme Lotan kanssa yhteisen ASP-asuntosäästötilin pari kuukautta sitten ja tarkoitus on siis tästä muuttaa ensimmäiseen ikiomaan asuntoon. Riippuen vähän lainan määrän lopullisesta tarpeesta sekä tietysti taloutemme tilanteesta, jonka pitäisi kyllä olla kasvanemaan päin, tähän menisi noin 3-5 vuotta. Olemme myös viimeisen vuoden aikana alkaneet puhua enemmän ja enemmän lapsista ja konkreettisella tasolla siitä, miten me perheen perustaisimme. Eilen kuitenkin ensimmäistä kertaa ryhdyimme sanoista tekoihin ja tutkimme, miten luovuttajia kannattaisi lähteä etsimään ja mistä, mitä asioita tulee ja kannattaa huomioida, jne. Löysimme myös infoa tilaisuuksista, joita pääkaunpunkiseudulla järjestetään noin kerran kuukaudessa. Ne kantavat nimeä alkutaipaletapaaminen ja ovat tarkoitettu kaikille perheydestä vasta haaveileville, yrittäville, niille jotka ovat jo perhettä perustamassa sekä perheytyneille. Seuraava tapaaminen olisi huhtikuun loppupuolella, johon minä heitin vitsillä, että mennäänkö. Lotta ihan innoissaan vastasi, että mennään, mutta toistaiseksi ajatus kuitenkin vielä vähän vierastuttaa. Lähinnä ehkä sen takia, että mulla on selkeä visio siitä, milloin aikaisintaan tämä lapsiprojekti voidaan laittaa käyntiin ja koska siihen on ainakin vielä vuosi, en näe syytä mennä moiseen tapaamiseen vielä. Ehkä syksyllä ;)

Onko meillä lukijoita, joilla olisi kokemuksia näistä SETA:n järjestämistä tapaamisista? Missä vaiheessa projektia olette mahdollisesti niissä käyneet ja koetteko, että niistä on ollut hyötyä? Entä muut lukijamme, mitä mieltä olette tällaisista keskusteluryhmistä? 

Olisi kiva saada blogistamme pikkuhiljaa interaktiivinen - joten rakkaat lukijat, täällä saa ja pitää puhua! :) 

Tähän loppuun täytyy vielä tietysti nostaa esille päivänsankari, Mökö 3 vuotta!<3


Onko tästä jo 2,5 vuotta?!

2 kommenttia:

  1. Me käytiin viime kesänä tuollaisessa alkutaipale tapaamisessa, ja se oli tosi positiivinen kokemus. Siellä oli hyvä henki ja mukavia ihmisiä, ei turhan vakavaa. Eikä haittaa ollenkaan jos lapsihaaveen toteutus olisi vasta jonkin ajan päästä tulollaan, kun sieltä saa vinkkejä yms.
    Mökölle synttäri onnet! :) -HC-

    VastaaPoista
  2. Me oltiin vaimon kanssa viime syksynä sateenkaariperheiden perhevalmennuksessa. Mä olin juuri tullut raskaaksi, ja yhdellä parilla oli lapsi, mutta kaikki muut siellä olivat vasta suunnittelu- tai yritysasteella. Osa siis vasta mietti, miltä lapsen hankkiminen tuntuisi ja miten sitä lähtisi toteuttamaan. Eli ihan varmasti myös alkutaipaletapaamiisiin voi mennä, jos asia kiinnostaa! Ja tuota perhevalmennusta suosittelen myös, jos se alkaa tuntua vähänkin ajankohtaiselta! :)

    VastaaPoista