Sivut

lauantai 22. maaliskuuta 2014

Brondassa asiakkaana!

Torstaina käytiin Lotan kanssa syömässä molemmat ensimmäistä kertaa Brondassa. Olen toki maistellut ac-listaa jonkin verran läpi, mutta täyttä ruokailukokemusta en ollut vielä ravintolassa kokenut. Kokemusta odotin siis innolla ja pienellä jännityksellä! 

Valitsimme Lotan kanssa 7 ruokalajin maistelumenut, Lotta Green Esplanadin (eli vegemenun) ja minä Menu Brondan. 

Hyvää settiä!


Alkuun aperatiiveiksi mulle valikoitui Farangin klassikko drinkki Lady Boi ja Lotalle Lemon Pie!


Ihan kaikkia yhteensä 16 annosta (saatiin keittiöntervehdyksetkin) ei kuvattu ja näissäkin annoksissa valot on vähän huonot, mutta kyllä niistä jotain ideaa saa :)

Alkuun saimme Chorizo Rollsit, joka on vegenä muuten sama, mutta Brondan oman Chorizo makkaran sijaan välistä löytyy munakoisomäski. Lotan menun tuli olla myös gluteeniton, joten hänen rollinsa oli kääräisty salaatinlehteen. 


Yksi Lotan ehdottomista lempiannoksista oli tämä Roasted carrots, Walnuts & Honey. 


Local Trout Sashimi & Charred Eggplant. Yleisesti en pidä erityisemmin munakoisosta, enkä kuminasta, jota oli annoksessa majoneesin muodossa. Tämä annos oli kuitenkin positiivinen yllätys!


Lotan Beetroot & Smoked Yoghurt


Paistettua kampasimpukkaa kuoressaan, vuohenjuusto cremeä, paahdettuja pinjansiemeniä sekä rapeaa pancetta kinkkua. Omaan makuuni olisin kaivannut annokseen jotain maut sitovaa "välihöttöä", ihan vain vaikka esimerkiksi leipää, jotta annos olisi noussut hyvään tasapainoon minun suussani. Nyt aika vallitsevaksi jäi kampasimpukka sekä jonkinlainen oliiviöljy dressing, mikä tietysti on tärkeää, sillä pääraaka-aineen kuuluu näkyä ja maistua, mutta ehken sitten ole niin kova äyriäisten ystävä :)


Lotan Grilled Portobello & 'Umami' Onions


Ansun yksi lemppariannoksista oli ehdottomasti Lamb ala Pedro (kuvassa pelkät lisukkeet), joka on siis Pedro Ximenez sherryssä haudutettua lammasta. Annokseen kuuluu myös pikkelöityä kirsikkaa ja viinirypäleitä, sekä savoy-kaalista ja perunasta valmistettu gratiini. Nam!


Ihanan maistelun jälkeen oli vuorossa ehdottomasti koko menut kruunaavat jälkiruuat. Lotalle tuli omena&päärynä-allergian takia korvaava jälkkäri eli Banana Crema Catalana, josta voitte kuvitella että neiti bananalover oli enemmän kuin mielissään :D 


Mutta ah tämä: 


Chocolate & Toffee

Ehkä paras jälkiruoka, mitä olen koskaan ravintolassa syönyt. Oh my, oh my. Mieletöntä! Annoksessa on brownie-leivos, lämmintä suklaa- sekä toffeevanukasta, toffeejäätelöä, vaniljakastiketta sekä paahdettua valkosuklaata. Ja kaikki tämä ilman, että kahden suupalan jälkeen ryöpsähtäisi suuhun ylenpalttinen äklötys ja annos jäisi kesken. Lotan teki mieli tilata toinen samanlainen heti perään!

Kaiken kaikkiaan tämä ruokailukokemus oli ainutlaatuinen. Oli mahtavaa päästä näkemään ravintola Bronda asiakkaan näkökulmasta sekä ennenkaikkea jakaa se oman rakkaan kanssa. Ei tässä taida muu auttaa, kuin kahlata läpi loputkin BW ravintolat ;)

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti