Sivut

tiistai 19. huhtikuuta 2016

Kevään merkkejä!

Nyt ehkä jo uskalta sanoa sen ääneen: KEVÄT ON TÄÄLLÄ!<3 Päivä päivältä kohtaa arjessa keväisiä merkkejä, kuten niitä klassikoiksi muodostuneita auringon sulattamia koirankakkuhajuja ja liian kylmä/liian kuuma -pukeutumisen haasteita. Päätimmekin bongata teille muutamia asioita, joista me tiedämme, että nyt on kevät!


Hullut päivät kuvastu tipahti postiluukusta pari viikkoa sitten. Se, jos joku kertoo kevään saapuneen. Tänä vuonna hoidimme pakolliset hullut päivät shoppailut internetissä, sillä vaunujen kanssa seikkailu täpötäydessä tavaratalossa kyynerpäillä tuuppivien eläkeläisten keskellä olisi ollut yksinkertaisesti aivan liikaa. Ja sisäinen leijonaemoni olisi karannut valoilleen siinä samassa, kun joku olisi vahingossakaan erehtynyt töksähtämään Hilmaa tai hänen vaunujaan päin. 

Koska kevät on kukkien aikaa, kuulen myös vaimoni suusta joka kevät nuo samat sanat: "Mä oon ajatellut, että meillä olisi aina tuoreita kukkia tässä keittiön pöydällä ja tuossa eteisen pöydällä!". Check!


Keväästä enteilee myös Lotan sisko babyshowerit, jotka olivat pari viikkoa sitten! Laskettu aika hänellä on toukokuun 6. eikä sekään enää kaukana horisontissa siinnä. Koska Lotan siskonpoika kulkee työnimellä Simba, oli showerit viidakkoteemaiset.
Kevään tunnistaa myös pukeutumisesta. Tai lähinnä sen haasteellisuudesta. Aina on päällä joko liikaa tai liian vähän vaatetta. Ja busseissa saa keväisin aina lämpohalvauksen.
Luonnosta kevät on ehkä helpoin bongata. Otimme talteen Turun Sanomista Bongaa kevät -havaintotaulut, jota on lehdessä julkaistu vuodesta 2012 lähtien. Siihen on koottu tiettyjä lintuja, kasveja sekä ötököitä ja matelijoita, joiden ensihavainnoista voi kirjata tiedot taulukkoon. Enää meiltä puuttuu töyhtöhyyppä, kiuru, tupasvilla, sisiliskö ja käärme! Tämä kuvan kimalainen tuli bongattua 11.4. Rauhanlinnassa kevätretkellä.
Sinivuokot ja yltiöpäinen söpöily kuuluvat myös ehdottomasti kevään merkkeihin!<3


Mistä te bongaatte kevään? :)


PS. Montako kirjoitusvirhettä löysitte? :DDD

1 kommentti: