Sivut

keskiviikko 13. huhtikuuta 2016

Hilma 4 kk!


Hilmalla oli 4-kuukautis neuvola viime viikolla ja eilen tuo pyöreät 4kk tuli ihan virallisesti täyteen. Painoa minimuijalla on jo upeat 5420g ja pituuttakin 59cm! 4-kuukautissynttäreitten kunniaksi päätettiin aloittaa neidille kiinteitten ruokien maistelu, koska viimeisen parin viikon ajan Hilma on ollut täysin sitä mieltä, että ruokapöydän äärellä istuessa, kaikkea tulee laittaa suuhun. Ja jos se haarukka, lasi tai banaani meneekin jonkun muun suuhun, kuin hänen, ollaan huuli niiiiiin pyöreenä, että varmasti tietää tehneensä väärin.


Tämän viikon maisteluun pääsi päärynä!


Päärynää on maisteltu nyt kolmena päivänä lusikallisen kärjen verran, eikä sitä varmaan mahaan asti ole edes vielä päätynyt :D Neiti kun tuntuu olevan niin ihmeissään koko lusikasta, puhumattakaan tavarasta sen kyydissä, että sosetta on lähinnä pyöritelty kielen päällä ees sun taas. 


Tällä hetkellä Hilma juttelee jo kovasti, naureskelee (usein itselleen) ja hymyilee kaikille. Selinmakuulla ei enää kauaa viihdytä, vaan lattialla käännytään miltei heti mahalleen ja sitten alkaa vimmattu ähellys ja ilmasoutu. Ostettiin Hilmalle MLL:n kirpparilta kesää varten jo valmiiksi hellehattu. Vielä on aika reilu, mutta eiköhän tuo kesällä mene :D


Hilman mielestä ehdoton ykkönen on kuitenkin 4kuukautta vanhempi pikkuserkku (kuvassa oikealla), jonka jutuille on kiva nauraa ja jonka perässä pitäisi kaikki pystyä tekemään. Innolla odotan millainen kauhukaksikko tai jäynäjengi tästä koko katraasta tulee!

8 kommenttia:

 1. Apua miten hän on pieni :) :) Meilläkin täällä nelikuinen huomenna, painoa 7980 g ja pituutta 66 cm. Niin ne on erilaisia. Syntymäpaino oli meillä 2870 g ja pituus 48 cm.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Hilma on jo masusta asti mennyt tasaisesti omaa, hieman keskiarvoa pienempää siistiä käyräänsä :) Mutta totta tuo, että niin ne ovat erilaisia! Hilmaa 4 päivää vanhempi pikkuserkku, painaa jo 3kg meitä enemmän, mutta toisaalta nähtiin vauvauinnissa Hilman ikäinen poika, joka oli puoli kiloa Hilmaa kevyempi, mutta kuitenkin samalla myös pidempi.

   Poista
 2. Meidän poika oli 4 kk neuvolassa 68 cm ja 9,5 kg! :D Lähtömitat oli 54 cm ja 4,5 kg. Täysimetyksellä mennään puolivuotiaaksi, kun kerran tuollaista tahtia kasvaa. :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Huh, teillä on ollut ihan oikein pojan kokoinen poika siis jo vastasyntyneenä! :)

   Poista
 3. Pienet vauvat tutkivat kaikkea suullaan, mutta se ei tarkoita, että he olisivat valmiita syömään kiinteitä. Toki voitte maistella jo nyt, mutta meillä kiinteiden aloitus sujui hyvin myöhemmin, kun vauva oli siihen valmiimpi (ja suolisto kehittyneempi). Tapoja on monia, ja Hilma on niin pienikokoinen, että olette varmasti miettineet nämä jutut jo moneen kertaan. �� Aurinkoista kevättä teille!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Jokainen lapsi ja jokainen perhe on omanlaisensa :) Me päätimme aloittaa maistelun, kun kiinnostus Hilmalla siihen selvästi heräsi. Lämmintä kesänodotusta myös sinne! :)

   Poista
 4. Voi miten ihana Hilma on tossa hellehatussaan!<3 Aivan ylisöpö! Meillä aloitettiin myös 4kk iässä sosemaistelut ja ihan oli L kummissaan mut löytyi niitä herkkumakujakin sitten! Varmaan toi päärynä osoittautuu vielä menestykseksi kunhan äkkää että sitä kannattaa syödäkin:D

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Jep, hattu on melkein isompi kuin koko tyyppi! :D <3 Ja sitä syömisen oivaltamista odotellessa! :D

   Poista