Sivut

keskiviikko 2. joulukuuta 2015

Miniheppu!


Eilen käytiin TYKS:ssä kontrollissa sekä synnytystapa-arviossa. Heppu on läpi raskauden ollut vähän pienempi vauva ja mennyt käyrien alarajoilla, siksi loppuraskauteen on meille laitettu muutama ultra, että nähdään hänen kasvu. Toisaalta, tottakai toinen on pieni, kun ei tuo mammaihminenkään sen suurempi ole <3

Ensin istuskeltiin kymmenisen minuuttia huoneessa, jossa Lotan mahasta mitattiin supistuksia, liikkeitä sekä sykettä. Heppu nukkui tyytyväisenä tuon ajan, mutta pari aika kovaa supistusta käyrälle kyllä tallentui. Ultrassa nähtiin, kuinka hän vilkutteli ja köllötteli tyytyväisenä pää alhaalla, vaikkei vielä ollut kiinnittynyt. Kohdunsuu oli hieman auennut ja lyhentynyt, joten kyllä siellä jotain pientä liikettä kohti synnytystä jo on :)


Tänään on raskausviikkoja 37+2 ja täysiaikaisuuden virstaanpylväs on nyt saavutettu! Heppu on jo täysin valmis paketti, mutta kerää vielä hieman rasvaa nahan alle viimeiset hetkensä masussa. Istukka on hoitanut tehtävänsä ja tästä eteenpäin se alkaa surkastua. Heppu on näillä viikoilla vesimelonin kokoinen ja eilisen arvion mukaan painoa hänellä on noin 2,5kg. Se on hieman vähemmän kuin keskiarvo, mutta oikein sopusuhtainen Lottaan sekä muihin mittoihinsa nähden. Meidän pikkuheppu<3

Lotta voi edelleenkin todella hyvin. Tänään juuri puhuttiin, miten Lotalle ei vieläkään ole tullut kyllästymisen tunnetta raskaana olemiseen. Lähinnä ajatukset on malttamattomat, että näkisipä toisen jo tässä päivän valossa ja omassa sylissä, mutta itse raskaana oleminen voisi vaikka jatkuakin. Supistuksiin on tullut viikon aikana menkkamaista kipua, mutta muuten kaikki tyypilliset loppuraskauden oireet, kuten turvotus on pysyneet meiltä, ainakin toistaiseksi, kaukana. 

Syödä tuo kyllä voisi! Ja ihan koko ajan! Ja mikä draama siitä syntyykään, kun ruokavälit venähtävät parillakin minuutilla liian pitkiksi. Sitten on kiukku irti samantien. Lotta on meistä aina ollut se, jolla todella pitkä pinna ja hyvät hermot. Joka nälissään jaksaa kuunella munkin kiukutteluja ja ottaa vastaan niitä purkauksia, joita nälkä mussa herättää. Mutta nyt tämä asetelma on käänytynyt kyllä täysin päälaelleen. Havahdun yhä uudestaan ja uudestaan lepyttelemään vaimoani kaupan käytävillä ehdottaen välipalan hakemista ja tsemppaamassa jaksamaan.


Ollaan suoritettu tällä viikolla viimeisetkin hankinnat Hepulle ja nyt meiltä puuttuu enää vauva. Kestovaippoja Lotta aikoo ainakin alkuun yrittää ja ollaan niitä haalittu hyvä aloitussetti. Mukana on myös mua varten all-in-one vaippoja, jotka puetaan ihan käytännössäkin kuten kertsivaippa. Kuten tästä on rivien välistä luettavissa, mä en ole liian innostunut näistä kestovaipoista, mutta lupaan antaa niille mahdollisuuden. Pesusta ja huoltamisesta Lotta on luvannut itse huolehtia ja kyllä me pidetään myös noita kertsiversioita arjessa mukana niin paljon, kuin on tarve. Sais vaan sen pienen minihepun jo kätösiin ja pääsisi opettelemaan vaipanvaihtoa<3 :D4 kommenttia:

 1. Hurjasti tsemppiä loppuraskauteen ja erityisesti synnytykseen! Teidän asenteella se menee todennäköisesti todella hyvin, nauttikaa siitä! (Kaikkeen ei voi itse vaikuttaa, tiedän, mutta yrittää voi! :) )

  Hienoa, kun valitsitte heti kestovaippoja kokeiluun. Tsemppiä vaippaviidakkoon, kyllä se siitä lähtee sujumaan, kun löytää sopivia vaippoja!

  VastaaPoista
 2. Vauvan koosta ei kannata turhia miettiä, pääasia että synnytys menisi hyvin ja äidillä ja vauvalla kaikki hyvin. :) Jos hän on pikkuruinen, niin sitten on.
  Meilläkin synnyttävä osapuoli oli ennen raskautta BMI siellä 18-19, eli hoikka nainen. Silti syntyi 42 viikolla 4300g tyttövauva, eikä mitään sokerijuttuja tähän liittynyt. Vielä vajaa 2vko ennen synnytystä sanoivat neuvolassa, että ihan tavallisen kokoinen 3,5kg olisi tulossa. No, olikin vähän isompi. :D
  Usein saman naisen kaikki vauvat ovat enemmän tai vähemmän saman kokoisia, eli joko pikkuisia, keskikokoisia tai isompia jytkyjä. Täysin riippumatta siitä minkä kokoinen nainen itse on.

  Tsemppiä viime metreille ja ennen kaikkea synnytykseen!

  VastaaPoista
 3. Tsemppiä kovasti loppuraskauteen! :)

  VastaaPoista
 4. Ihana kuulla, että siellä on loppuraskauskin mennyt noin mukavasti ja Heppu on malttanut pysyä vatsassa näille viikoille asti! Kyllä se kaveri sieltä tulee, ehkä vähiten kun sitä odotatte ☺ Ja kiva että teillä on kaikki valmiina, viimeinen juttu nimittäin mitä haluaisi minin synnyttyä tehdä, on juosta pitkin kauppoja tai siivota kaappien hyllyjä kotona.

  Kestovaipat on täälläkin suunnitelmissa, mutta todettiin että ootetaan suosiolla niiden suhteen kiinteiden aloittamista - maitokakkaisia vaippoja kun tulee taloudessa noin 20 päivässä. Ympäristöä ajatellaan kuitenkin niin paljon kuin pystytään ja käytetään Natyja ja Muumi-vaippoja.

  Täällä raskaudesta luetaan jo pienellä kaiholla, sillä Tyttö nro 2 otti varaslähdön ja tuli maailmaan jo viikolla 36. Hulinaa riittää ja kädet loppuu kesken joka käänteessä. Silti tämä on parasta, mitä toivoa saattaa!

  Odotamme jännityksellä Heppua maailmaan!

  E&P

  VastaaPoista