Sivut

sunnuntai 13. joulukuuta 2015

Hän on täällä!!!


NYT SE TAPAHTUI!!<3 Nimittäin meidän pieni Hilmatonttu otti varaslähdön jouluun ja päätti tulla meille jo nyt! Heppu eli Hilma, syntyi la 12.12. kello 11:56. Painoa tällä meidän pienellä täydet 10 pistettä saaneella tytöllä oli 3005g ja pituutta 48cm. 


Perjantai-lauantai välisenä yönä Lotta herätti mut ensin 12 aikaan yöllä. Tähän väliin puolustuksekseni mainittakoot, että olin ollut juuri 6 päivää putkeen töissä, joista viimeiset 2 olin tehnyt 10,5h ja reilun 11h päivät. Noh, Lotta tosiaan herätti mut sillon 12 maissa ja kertoi supistusten nyt olevan kivuliaampia kuin tähän asti. Kysyin pärjääkö hän niiden kanssa, jos ne eivät vielä ole säännöllisiä, että jos nukuttaisiin vielä hetki. Lotta käski mun nukkua (mutta kuulemma oikeasti tarkoitti "ole hereillä mun kanssa" :DDD) ja vähän ennen kahta säikähdin hereille Lotan juostessa vessaan huutaen "Nyt täältä valuu jotain!". 

Lähdettiin sairaalaan vähän ennen kolmea yöllä ja sinne päästyämme Lotalla oli jo hyvin säännölliset ja kovat supistukset ja 3cm kohdunsuu auennut. Päästiin heti synnytysosastolle, jossa Lotta taisteli upeasti viiteen asti ilman sen suurempia kivunlievityksiä. Ilokaasu ei sopinut hänelle ollenkaan, vaan se lensi kaaressa lattialle yhden supistuksen aikana. Akupunktioneulat laitettiin selkään, ne auttoivat hetkeksi. Paras apu lääkkeettömistä kivunlievitysmenetelmistä oli lämpötyynyistä. Niitä painoin Lotan alaselkää vasten, mihin supistukset pahiten kipua tuottivat. Lotta myös pyöritteli itseään jumppapallon päällä supistuksen läpi ja se auttoi selvästi. Viiden jälkeen hänelle laitettiin puudutus kohdunsuulle, joka vei supistuksiltä terävimmän piikin puoleksi tunniksi. Lotta ei pystynyt olemaan lainkaan makuu- tai kylkiasennossa, joten epiduraalin ottaminen mietitytti Lottaa kauan. Lopulta hän kuitenkin kuuden jälkeen päätti, että kokeillaan. Sen laitto onneksi onnistui niin, että Lotta sai istua sängyn laidalla ja pian olo helpottuikin merkittävästi! Kuuteen mennessä avautumisvaihe oli edennyt niin vauhdikkaasti, että Lotta oli jo yli 6cm auki! Siihen kohtaan pieni hengähdystauko ja voimien keräily tuli enemmän kuin tarpeeseen. 

Epiduraalin voimin mentiin lähes kivuitta aina 11 asti, kun odoteltiin, että kohdunkaula häviää ja saadaan alkaa ponnistaa. Tuon neljä tuntia Lotta makaili sängyllä, juteltiin ja naureskeltiin ja Lotta oli taas oma iloinen itsensä ilman kipuja<3 11 jälkeen saatiin kätilöltä ohjeet, että Lotta saa alkaa omaan tahtiinsa työntelemään Heppua eteenpäin joka supistuksella. Puolen tunnin ajan Lotta työnsi tasaisesti 3-4 kertaa supistuksen aikana ja keskittyi niin upeasti omaan tehtäväänsä, että kätilön kanssa naureskeltiin, ettei Lotta näytä edes siltä kuin töitä tekisi. Ponnistusvaihe eteni kuitenkin hienosti ja 45 minuutissa meidän pieni Hilma oli syntynyt! Hän parkaisi heti ja sai kättelyssä täydet 10!<3 Imetyskin lähti meillä kivuttomasti sujumaan ja pari tuntia oltiin synnärillä vauva paidan alla ihokontaktissa. 

Lotta oli aivan käsittämättömän urhea ja reipas ja mieletön!<3 Yhdeksässä tunnissa hän puski pihalle maailman täydellisimmän pienen tyttölapsen, meidän Hepun, pienen tonttutyttö Hilman ja meistä tuli perhe<3

22 kommenttia:

 1. Onnea koko perheelle valtavan paljon! Ihanaa, että syntyi täyden kympin tyttö! :)

  VastaaPoista
 2. Sylin täydeltä onnea !! Pikku tontuthan liikkuvat ennen joulua 😉

  VastaaPoista
 3. Onnea! Onpa kiva lukea, että kaikki meni noin hienosti! Hilma-tontulla on upea tukka :)

  VastaaPoista
 4. Paljon onnea! Ihana pieni ja ihanat te!

  VastaaPoista
 5. Hiljaa helähtää joulun kellot,
  kauneinta sointiaan käyttää.
  Onnen ovesta sisään hiipii,
  todeksi toiveet täyttää.

  Lämpimät onnittelut Hilmalle ja vanhemmille! :)

  VastaaPoista
 6. Tätä uutista ollaankin odoteltu ja vihdoin se saatiin lukea! Valtavan suuret onnittelut pienestä tytöstä :)

  VastaaPoista
 7. Paljon onnea koko perheelle! Ihanaa, että kaikki meni hyvin ja saitte hurmaavan Hilma-tontun perheeseenne.

  -P&S

  VastaaPoista
 8. Isot onnittelut tuoreille vanhemmille!

  VastaaPoista
 9. Paljon onnea koko perheelle! :D

  VastaaPoista
 10. Niin paljon onnea pikku Hilmasta teille!

  VastaaPoista
 11. Paljon onnea pikkuisesta tytöstä!

  VastaaPoista
 12. Todella paljon onnea pienestä :) -Anna-kaisa ja Essi

  VastaaPoista
 13. Onnea valtavasti uusille äideille! :)

  VastaaPoista
 14. Hurjasti onnea koko perheelle! :)

  VastaaPoista
 15. Löysin sattumalta bloginne netissä selaillessani, kahlasin sen kerralla läpi ja pakko kommentoida! Mun ja avomiehen esikoispoika syntyi 12.12.15 13:23 mitoin 2670g ja 48cm eli aika liki teidän kanssa kaikki luvut! :D Vaikutatte ihanalta perheeltä, kaikkea hyvää teille :) -Jasmin

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Oi miten hauska yhteensattuma! :) Kiitos kommentistasi ja oikein hyvää jatkoa myös teidän perheelle! :)

   Poista