Sivut

maanantai 7. syyskuuta 2015

Eka viikko uudessa kodissa!

Hirvee hoppu ja muuttotouhut on nyt vihdoin saatu päätökseen ja on jälleen aikaa istua alas päivittämään tänne meidän kuulumisia :) Edellisviikon lopulla nautittiin vielä viimeisistä hellepäivistä ja käytiin pitkästä aikaa fiilistelemässä jätskien kera meidän kalliolla. Tuo meidän kallio on paikka, jossa me ensimmäisen kerran alettiin suunnitella yhteistä tulevaisuutta. Istuttiin myöhään yöhön ja mietittiin valmiiksi lasten nimet ja eläkepäivät. 


Kuun vaihteen viikonloppuna muutettiin. Lotta hoiti hienosti pakkaamisen ja minä kantamisen. Apujoukkojakin saatiin niin, että päästiin jo lauantaina nukkumaan ensimmäistä yötä uudessa kodissa.
Toivo piti huolen, että hänet varmasti pakataan mukaan ensimmäisten joukossa ja hän myös ensimmäisenä yönä huolehti, että meillä kukaan nukkunut. Mökö heräsi kolmen aikaan yöllä hipsuttelemaan ympäri kämppää, jonka seurauksena heräsi Toivo. Hänhän ei keskellä yötä ymmärtänyt missä sitä ollaan ja päätti kulkea seuraavat 3 tuntia huoneesta toiseen maukuen. Onneksi tämä show oli ainoa laatuaan ja nyt on kaikki pojat kotiutuneet hyvin :)

Heppu kasvaa ja voimistuu ja Lotan masukin pyöristyy päivä päivältä! Tarkempi viikkopäivitys raskaudesta tulee myöhemmin tällä viikolla, mutta tiivistetysti tänäänhän on jo  25+0! Uusi kotimme sijaitsee ihan muutaman sadan metrin päässä merenrannasta ja tästäkös meidän pieni mestarikahlaaja onkin riemuissaan! Mököhän ei ui, mutta nauttii suunnattomasti satunnaisesta kirmaamisesta rantaveteen tassuja kastamaan. Hän viskasee vaan korvat taakse ja naaaattiii!Viime perjantaina vietettiin rapujuhlian Lotan vanhempien luona. Jokainen osallistuva pariskunta (me, lotan vanhemmat sekä lotan sisko ja tämän poikaystävä) sai kutsua ystäväpariskunnan, joten meitä oli paikalla mahtava 12-henkinen porukka!

Perinteinen vohvelisunnuntaikin on ollut pari viikonloppua katkolla, sillä kerkesin pakata vohveliraudan ennenkuin mietin loppuun asti. Onneksi eilen päästiin kuitenkin takaisin tämän herkullisen tradition pariin! :P


Me tykätään niin paljon meidän uudesta kodista!<3 Tämä on siis rivitalo kolmio, saunalla ja isolla aidatulla pihalla. Ollaan saatu jo kaikki tavarat paikoilleenkin, ainoastaan piha siirtyy ensi kevään projektiksi ja Hepun huone valmistuu tässä sitä mukaa, kun Lotan pesänrakennusvietti kasvaa. Hepun huoneessa on kyllä jo verhot ja matot sekä muutama taulu. Nojatuolin verhoilen uudelleen isäni kanssa ja pinnasänky pitää tuoda vielä mökiltä. Tässä kuitenkin muutamia paloja meidän uudesta kodista!Miltäs näyttää? :) 

Me oltiin tänään yhdessä vastaanottokeskuksessa vapaaehtoisina Lotan kanssa muutama tunti. Ei oikein etukäteen tiedetty mihin ollaan menossa, mitä siellä on vastassa ja mitä siellä pitää tehdä, joten matkalla sitä kaikkea vähän jännitettiin. Vastaanottokeskus oli avattu tänään ja ensimmäiset 40-50 pakolaista oli saapunut sinne tänään päivällä ja seuraavaa satsia odotettiin saapuvaksi. Osa heistä oli saapunut Suomeen ja jokin aika sitten, toiset ylittivät rajan vasta tänään. Eräskin mies kertoi lähteneensä kotoaan 3 kuukautta sitten. Vaikkei mitään traagisia ihmiskohtaloita nähtykään tai kuultu, kyllä tuo kokemus silti aika hiljaiseksi ja mietteliääksi vetää. Oli kuitenkin upeaa olla mukana ja nähdä miten tärkeää työtä monet kymmenet ja tuhannet ihmiset tekevät. Ja miten aidosti kiitollisia nuo maahan saapuvat ihmiset ovat.

Nyt me Lotat vetäydytään sohvan nurkkaan katsomaan Suomen futispeliä ja mietiskellään miten onnekkaita me ollaankaan. Mukavaa alkanutta viikkoa!<3


Ei kommentteja:

Lähetä kommentti