Sivut

perjantai 10. heinäkuuta 2015

Perunan ja avokadon kasvatusta!


Taas on viikko ehtinyt vierähtää ja elämä meillä on sujunut olosuhteisiin nähden aika seesteisesti :) Mitä nyt pieniä "kääääääk koska mun polttarit on?!" ja "APUA enää kuukausi häihin!" -kohtauksia lukuunottamatta.. 

Keväällä Lotta idätti neljä siikliperunaa, jotka sitten sään salliessa toukokuussa istutettiin pihalle puulaareihin. Viikonloppuna nostettiin ensimmäiset omat perunat ylös ja oli muuten hyviä! Suurimmat oli kananmunan kokoisia ja pienimmätkin jo syötävän kokoisia. 


Maanantaina käytiin omaan piikkiin ylimääräisessä ultraäänessä, koska huolestuttiin, ettei Lotan paino ole vieläkään lähtenyt nousuun. Huhtikuun alusta Lotan paino on tippunut 3,5kg ja edelleenkin mennään -2 kilossa. Muutenkin ajateltiin, että kiva päästä näkemään Heppu ihan kunnolla ja ajan kanssa, koska meidän niskaturvotus ultra viikolla 12 kesti valehtelematta 3 minuuttia. Lääkäri katsoi vain sen, mikä häntä kiinnosti eikä vaivautunut kertomaan meille edes mitään mitä teki. Todella liukuhihnalla oltiin, mutta nyt päästiin katselemaan kaikessa rauhassa. Ja se oli ihanaa!! Nähtiin nimittäin Hepun pienenpienet kädet, sormet ja jopa jalkapohjatkin varpaineen kaikkineen. Siellä hän kovasti myllersi ja lääkäri totesi Hepun kasvavan täysin normaalia tahtia ja olevan juuri oikean kokoinen ja näköinen kaikin puolin. On siis vain ajankysymys, että Hepun kasvu alkaa näkyä myös Lotassa :) 

Ultran jälkeen tiistaina, tuli Lotalta viestiä, että no nyt joku kyllä tökkii häntä sisältäpäin. Ensimmäiset liikkeet, jotka Lotta siis oikeasti tunnistaa liikkeiksi, ovat alkaneet tuntua tällä viikolla, mutta mahan päälle ne eivät vielä tunnu. Lotta ei viitsikään aina joka kerta edes sanoa, kun tuntee tökkäisyjä, ettei mulle tulisi paha mieli.. :') Mutta tottakai mä haluan kuulla joka ikisen pienenkin asian, mitä meidän Heppu duunailee! :)


Maanantaina käynnistyi siis 17. raskausviikko ja tänään ollaan 16+4 raskaana. Heppu on tällä viikolla avokadon kokoinen ja kuulee jo ääniä sekä nielee ja virtsaa lapsivettä. Lotan vointi on ollut todella hyvä, lukuunottamatta satunnaisia liitoskipuja kun paikat venyy ja paukkuu. 

Keskiviikkona käytiin myös kuuntelemassa meidän hääbändiä! Heti tuli sellainen olo, että olispa jo hääpäivä ja pääsis tanssimaan, koska vitsit meidän bändi on hyvä! He soitti meille meidän häätanssin sekä SMG:n Hölmö rakkaus ja todettiin yhdessä Lotan kanssa, että on kyllä ihme, jollei jengi oo alusta loppuun tanssilattialla.

Jonkin verran ollaan saatu kuluneen viikon aikana myös ihmisiltä vastauksia hääkutsuihin, mutta yllättävän moni ei ole vielä vastannut mitään. Me ollaan laskettu viikko sen veraan, että voidaan soitella ja kysellä niiden ihmisten perään, joista ei ole mitään kuulunut senkin jälkeen, kun rsvp on jo mennyt, joka meillä on siis 18.7. eli ensi viikon lauantai. 

Huomenna mennään katsomaan Vartiovuoren kesäteatterin näytelmää Aarresaari ja sunnuntaina Lotan ystävä on tulossa meille kylään. Maanantaina mennään myös katsomaan ja testailemaan hääkuvauspaikkoja, joten paljon on kaikkea kivaa tiedossa! :) 


Ei kommentteja:

Lähetä kommentti