Sivut

keskiviikko 21. tammikuuta 2015

Näkkärikoukussa!

Uuden vuoden lupauksena me aloitettiin taas herkuttelu vain viikonloppuisin. Alkuun varsinkin mässyttelyhimo on välillä kova ja onkin pitänyt miettiä terveellisempiä mussuttettavia, kun alkaa tehdä mieli "jotain pientä hyvää". Ratkaisu on siemennäkkäri!  


Tästä ohjeesta tulee 2 pellillistä näkkäreitä, joten puolittamalla ohjeen saa yhden pellillisen maistiaisiksi. Jatkossa tarvitsette melko varmasti 2 pellillistä! ;)

Tämä siemennäkkäri on gluteeniton, herkullinen ja todella helppo tehdä! Sekoittaa vain jauhot, siemenet (me käytetään usein kurpitsan, auringonkukan, pellavan sekä seesamin siemeniä), oliiviöljyn ja kuuman veden keskenään. Tämän jälkeen massa kumotaan leivinpaperille ja päälle laitetaan toinen leivinpaperi, jonka päältä näkkäri kaulitaan mahdollisimman ohueksi pellilliseksi. Päällimmäinen leivinpaperi rullataan varovasti pois, kuten kääretorttua tehdessä ja päälle ripotellaan hieman sormisuolaa.

Näkkäri kannattaa jo tässä vaiheessa jaotella veitsellä, koska kypsänä sitä on hankala leikata tasaisiin paloihin.  
Päälle sopii erinomaisesti maustettu tuorejuusto ja on muuten hyvää! Lotun piti alkaa tehdä näitä aina kaksi pellillistä kerrallaan, koska muuten näkkärit oli parissa päivässä loppu. Ei muuta kun rouskuttelemaan!

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti