Sivut

perjantai 5. heinäkuuta 2013

Sœrkil - Stave, Andœy 5.7.


Juuri saavuttiin Andœyn alueelle Lofoottien pohjoiskärkeen ja tarkemmin vielä Staven kylään, jossa meillä on ihana pikkuruinen mökki seuraavat 3 yötä! Tässä hieman kuvien muodossa lisää mitä kaikkea ollaan tehty ja nähty! :)


Doroteassa Lotu päätti puristaa itse meille appelsiineista mehua ja Ansu paistoi kananmunat leivän päälle!


Mökin ikkuna meni vesihöyrystä huuruun, joten eiköhän Lotu heti siihen tuhrastanut jotain söpöä...<3
Edelleen Doroteassa ollaan näissä kuvissa, yhden kosken rannalla, joka virtasi leirintäalueen reunalla. Jonain päivänä Ansu hankkii perhokalastusvälineet!


Doroteassa päätettiin vielä kipittää kylän kauppaan ostamaan herkkuja ja päivän Aftonbladet! :D Sitä sitten Ansu luki Lotalle ääneen ja Lotta korjasi aina, kun tuli ääntämisvirheitä ja käänsi sitä mukaan, kun Ansu ei ymmärtänyt mitä luki. Hyvin tarttunut kuulkaas Ruotsi korvaan viiden päivän aikana, olisitte kuulleet miten mongertaen uutisten luku taittui! :D


Doroteasta siis startattiin torstaiaamulla noin klo 07:40 ja päätettiin ajaa suoraan Norjan puolelle Sœrkiliin asti, jotta perjantaille ei jäisi ajettavaa kuin vajaat pari sataa kilometriä. Eilinen maraton matka sujui yllättävän verkkaisasti, vaikka aikaa siihen kuluikin melkein 12h. Tässä hieman highlightseja matkanteon varrelta!


Storuman järvi Ruotsin Lapissa, jonka äärelle pysähdyttiin tauolle. Vesi oli hullun kirkasta!


Muutaman sadan kilometrin jälkeen päästiin viimein Norjan puolelle!


Ja oli pakko pitää heti lounastauko! Albacore tonnikalaa ja paistettua nuudelia ja kananmunaa! 


Napapiiri!!


Ei enää mitään muistikuvaa mistä tää oli, mut kattokaa näitä maisemia!!!


Sœrkilin leirintäalueen maisemia!
Kolme pientä lokinpoikasta!


Bognesissa venailtiin lauttaa Lofoottien Lœdingeniin.
Kapteeni Lotta H!


Sisävesiä Lofooteilta, turkoosia vettä mitä!!


Nyt siis matkaa on taitettu yhteensä reilut 1600km. Seuraavat kolme yötä ollaan Stavessa, josta käymme tsekkaamassa Lofoottien pohjoiskärkeä, mitä sää ja oma jaksaminen sallii. Koko päivän on nimittäin satanut vettä ja säätiedotuksen mukaan myös lauantaina ja sunnuntaina olisi max. 15 astetta ja vesisadetta :( Toivotaan, että nähtäisiin myös aurinkoa! Täällä meillä on ihana mökki, jossa on kaasuliesi, patteri ja JÄÄKAAPPI luksuksena! Aiotaankin tänään käydä kaupasta hakemassa vähän leivänpäällisiä ja jogurttia ja rahkaa, koska meillä on JÄÄKAAPPI!! :))

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti