Sivut

torstai 14. maaliskuuta 2013

Keitä, mistä, mitä ja miksi?

Oli kesä 2008 ja kesätyöpaikkana Muumimaailma. Ansulle se oli jo toinen kesä roolihahmona laaksossa sekä näyttelijänä muuminäytelmässä ja Lotalle ensimmäinen. Oltiin molemmat Nipsuja teatteri Emmassa pyörivissä muuminäytelmissä. Ensimmäiset muistikuvat toisistamme onkin, miten Ansua aina ärsytti, että Lotta oli jättänyt Nipsun puvun väärään paikkaan lojumaan ja Lotta taas pelkäsi aina meuhkaavaa Ansua. Noh, like they say, rakkaudesta se hevonenkin potkii. 
Syksyllä 2009 kun Ansukin oli saanut valkolakin, oli edessä maiseman vaihdos ja yhteenmuutto. Ja koska emme tee mitään helpomman kautta, päätimme muuttaa Helsinkiin, ilman opiskelu/työpaikkaa luottaen, että aina jotain hommia jostain löytyy. Ja löytyikin! Lotalle päivässä, Ansulle neljässä. Myös pian muuton jälkeen, elämäämme piristämään saapui ensimmäinen kolmen k:n koplastamme. Herra Papu. Tuo aina yhtä easy going leijonaharjas-pupu, meidän ykkösvauva<3 
Vuonna 2010 Lotta aloitti opiskelemaan fysioterapiaa, muutimme kantakaupungista Pohjois-Helsingin peltojen laitamille ja täydensimme katrastamme jälleen yhdellä pienellä elämän ilolla, Toivolla. Tuo pieni ja äänekäs kissanpoika saapui meille Lotan parin vuoden vinkumisen jälkeen hänen syntymäpäivänään. Samana vuonna Ansu myös esitti Lotalle sen loppuelämän sinetoivan kysymyksen: "jos sä haluut, niin mäkin haluun", Kreikan öisen tähtitaivaan alla, meren rannalla. Ja halusihan se!
2011 otimme askeleen aikuisuuteen hankkimalla itsellemme kulkupelin. Tuon surkuhupaisan, Ansua vuoden nuoremman Ford Escortin, aka Gismon. Kesän alussa saapui pikku herra Mökö kotiin. Tuo pieni epävarma toheltaja, joka kaikkine vikoineen ja hyvine puolineen täydensi viimeisenkin puuttuvan palan tähän viiden hengen perheeseen. Myös Ansu aloitti opiskelut hotelli-ja ravintola-alan liikkeenjohdon koulutusohjelmassa. 
Vuosi 2012 olikin viimeinen vuosi helsinkiläisinä. Heti vuoden vaihteen jälkeen, tästä kööristä tuli nimittäin bättre folkia muutettuamme rivitalopäätyyn Espooseen. Viime vuoteen mahtui parin viikon seikkailuja Thaimaassa, samanlaisten kuvien ikuistamista ihoon sekä tietenkin paljon arjen pientä luksusta ja hemmottelua.
Tämä blogi kertoo meistä. Meistä kahdesta, meistä kaikista viidestä, sekä meidän seikkailuista, intohimoista, harrastuksista ja ennenkaikkea, rakkaudesta. 

1 kommentti: