Sivut

lauantai 5. heinäkuuta 2014

Mansikoita!

Ensimmäisen kunnon kesäpäivän kunniaksi piiiiiitkästä aikaa, päätettiin käydä poimimassa mansikoita! :) Hesarista bongattiin yksi päivä lista paikoista pääkaupunkiseudulla/sen ympärillä, joista kotimaista mansikkaa on jo saatavilla ja näillä spekseillä suuntasimmekin Ruotsinkylään Tuusulaan Juhmon marjatilalle!
Vietiin Mökö trimmiin kahdeksitoista ja vähän puolen päivän jälkeen tilalla oli jo hyvin toistakymmenta autoa ja poimijaa pellolla kyykkimässä pyllyt pystyssä. 
Ei muuta, kun itse vaan sekaan! Meidän mansikanpoimimiset menee Lotan kanssa aina niin, että mä kerään isoon ämpäriin mansikoita, jotka viedään kotiin ja Lotta kerää kovaa tahtia mansikoita omaan napaansa :D No on hänelläkin pienenpieni astia yleensä mukana,  josta sitten kaataa pari kerättyä mansikkaa mun ämpäriin.. Poimimiseen käytettiin aikaa noin puoli tuntia ja saldona oli vajaat 3,5kg mansikkaa! Tämä sato syödään aikalailla tuoreeltaan kuluvan viikon aikana ja parin viikon sisään mennään uudemman kerran poimimaan pakastin täyteen.
Lotan demonstraatio mansikansyönnistä...
..... :D 
Tilan yhteyteen oltiin perustettu pieni kesäkahvila, jota arviolta 15-vuotias tyttö pyöritti. Otettiin tän kesän tavoitteeksi suosia pieniä paikallisia kyläkahviloita as much as we can, joten koska meillä oli poimimisen jälkeen vielä hyvin aikaa, jäätiin kahville ja pullalle istuskelemaan. 
Lotta joi kahvin ja mä otin mehumukillisen sekä korvapuustin, joka oli ihan mielettömän nammmm..! Kunnolla voita ja sokeria, paras puusti pitkiin aikoihin! :D
Matkalla hakemaan Mököä trimmistä, poikettiin vielä Haltialaan moikkaamaan nopeesti lampaita, karitsoja, vuohia, possuja, hevosia ja lehmiä ja sitten haettiin meijän kesätukkainen pikkupossu kotiin. Ei olisi voinut parempaan saumaan pojun tukanleikkuu osua, kun juuri alkaa nää helteet uudestaan :) Kotona palkittiin itsemme jäätelöllä ja tuoreilla mansikoilla ja siitä olikin sitten mun hyvä lähteä illaksi taas töihin! 
Tämä ilta vielä töitä edessä ja sitten edessä on huimat kahden päivän vapaat, ah! Huomenna ollaan lupauduttu pienen Luluneidin lapsenvahdeiksi, jotta isukit pääsee treffailee Lintsille ja suunnataankin sitten koirien kanssa huomenna jonnekin retkelle :) Maanantaina juostaan ilmeisimmin lääkäreissä molemmat, jonka jälkeen käydään torilla ostoksilla ja nautitaan kesäpäivästä! Lotalla on nyt siis niska jotenkin niin jumissa, ettei hän saa päätä kääntymään. Toivotaan, että menee buranakuurilla ohi, jos ei, tarvii hakea maanantaina sitten jotain rajumpia droppeja! Mä taas kyllästyin tähän 2 kuukautta kestäneeseen nivelsärkyyn sormissa ja menen näyttämään niitä lekurille. Kauheeta, kun ollaan raihnasia! :D

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti