Sivut

perjantai 21. marraskuuta 2014

Santa's vomit!

Mä olen henkeen ja vereen jouluihminen. Jos saisin päättää itse, ripustaisin jouluvalot lokakuun 1. päivä, sisälle joulukoristeet kiikuttaisin marraskuun alussa ja koko joulukuun meillä olisi kuusi. Lotta on kuitenkin vuosien mittaan onnistunut hillitsemään tätä puolta itsestäni ja yhteiset pelisäännöt jouluvaloista ja -koristeista on sovittu. Kaiken hömpötyksen saa aloittaa vasta 1.11. ja vitos vaihteen saa laittaa silmään vasta joulukuussa. 


Tänä jouluna jouduin myös hieman heltymään joulukoristeasioissa. Multa löytyy laatikollinen erinäköisiä ja -kokoisia tonttuja, joulupukkeja, jouluasuihin puettuja eläimiä, kuten poroja ja hiiriä sekä enkeleitä. Lapsesta asti se hetki, kun tuon kyseisen laatikon on saanut kaivaa esiin ja alkaa asetella näitä koriste-esineitä ympäri huonetta, on merkinnyt joulunaloitusta. Lotalla on kuitenkin tälle kaikelle roinalle hänen mielestään vain yksi ja oikea termi: Santa's vomit. 


Et kiitti hei.. :D 

Olisi kuulemma kivemman näköistä, jos joulukoristeet olisivat linjassa keskenään ja tyylikkäitä. Lopulta sovittiin, että käydään yhdessä ostamassa uusia joulukoristeita, vaikka pari tonttua mun on pakko saada nurkkiin vielä pyörimään! Näin meidän koti on varautunut joulukuun tuloon:


Yhdessä askarreltu joulukalenteri on jo päässyt seinälle ja melkein kaikki luukutkin ovat jo täynnä. 1. ja 24. luukun avaa molemmat ja muuten mulla on avattavana parilliset, Lotalla parittomat luukut.


Keittiön pöytä sai uuden valkoisen puuvillapöytäliinan sekä keskelle harmaan tabletin, pari tuikkukippoa ja hopeiset pienet jouluvalot, jotka toimivat paristoilla. 
Glögi-kausi on ilman muuta pitänyt jo korkata ja myös Toivo tykkää uudesta pöytäliinasta.Olohuoneessa on lisäksi lasipurkissa pienet keltaiset jouluvalot, joissa on mukana helmiä sekä happy lightsit. Ne eivät nyt päässeet kuvaan, koska Toivo on päättänyt nassuttaa molemmista johdot poikki. Taas on mattoveitselle ja teipille käyttöä. 
Oksissa on ennen roikkunut koristeena juurikin tähän joulupukin oksennukseen sisältyvät pienet muoviset eläimet, jotka on puettu jouluisesti. Jonain vuonna sain niitä Kinder joulukalenterista eikä niitä tietenkään voinut heittää pois. Tänä vuonna nuo korvattiin uusilla hopeisilla ja valkoisilla joulupalloilla, jotka kieltämättä luovat hieman tyylikkäämpää ja aikuisempaa fiilistä.


Uuden lyhdyn piti alunperin tulla ulos ulko-oven viereen, mutta se sopiikin puisine raameineen niin hyvin meidän sisustukseen, että jääköön sisälle. Tulisi vain pian kunnon pakkasia niin voisi tehdä ulos jäälyhtyjä. Lupaavalta näyttää, sillä jo parin tunnin ajan ulkona on tupruttanut lunta ja maa on jo kauttaaltaan valkoisena. Joko tässä olisi ensilumi, joka pysyisi pidempään kuin päivän? 

Tältä meillä siis näyttää reilu viikko ennen joulukuun alkua. Ei enää mikään Santa's vomit eihän? :D Ulkovaloina meiltä löytyy takapihalta aitaan kiinnitetty valoverkko, keittiön ja makuuhuoneen ikkunoissa perinteiset kyntteliköt sekä etupihan pajukoristeen ympäri vedetty valosarja. Itse en voi sietää värillisiä valoja (saatika niitä ällöjä VALOLETKUJA), joten kaikki valo tulee muistuttaa oikean kynttilän valoa.  

Joko teillä on joulukoristeita ja mistä koristeesta et ikinä luopuisi? 


Ei kommentteja:

Lähetä kommentti