Sivut

torstai 6. marraskuuta 2014

Paha ruoka, pahempi mieli ja Silakkamarkkinat!

Ihan alkuun haluan esittää jälleen nöyrimmät pahoitteluni blogin hiljaiselosta. Mulla on tasan 2 viikkoa esitettävän opinnäytetyön deadlineen ja vajaan 3 viikon päästä koko homma pitäisi olla niteissä. Tietokoneella istumista ja tuskailua on siis tullut harrastettua, eikä energiaa ole sitten riittänyt enää näihin blogipuuhiin. Lotu on kuitenkin kerännyt tunnollisesti kuvia otsikoiden alle, joten muutamia blogitekstejä on jonossa ja yritän niitä nyt kirjoitella pois alta. Tämän kuun aikana nimittäin tuskin tulee tätä omaa blogia kirjoiteltua, mutta yritän tänään saada tekstit valmiiksi, jolloin kuulette jotain edes silloin tällöin! Opintojeni päätyttyä lupaan palata aktiiviseksi bloggaajaksi jälleen ;)

Mennään nyt kuitenkin parin viikon takaisiin tapahtumiin. Olin järjestänyt itselleni perjantain vapaaksi ja ehdotin Lotulle lounastreffejä keskustassa, jonka jälkeen käytäisiin katsomassa Silakkamarkkinoita, jotka juuri tuolloin Turussa olivat. Lounaspaikaksi valikoitui Dennis ja se oli virhe numero yksi. Paikka oli kahdentoista maissa tupaten täynnä ja onnistuimme löytämään hälinän keskeltä juuri ja juuri paikan. Lotta olisi halunnut syödä pizzan puoliksi, mutta koska pizzan puolitus maksoi 7,90€(!!!!) en periaatteesta halunnut sitä maksaa. Olisi myös vaatinut oman ponnistelunsa, että oltaisiin löydetty täytteet, jotka molempia miellyttää. Ja mulla oli aivan jäätävä nälkä. Ilmoitin siis ottavani oman pizzan. (Virhe numero kaksi.) Lotu tilasi itselleen lohta (virhe numero 3) ja minä kana-sinihomejuusto pizzan (virhe numero 4). Kun vihdoin saimme ruuat eteemme, Lotta kiukutteli edelleen siitä, etten suostunut ottamaan hänen kanssaan yhteistä pizzaa. Itseäni taas ärsytti suunnattomasti Lotun kiukuttelu ja olin vähintään yhtä ärsyttävä hänelle koko lounaan ajan. Kaiken lisäksi tilaamamme ruuat oli aivan kamalia. Lotun lohi oli ylikypsä pieni kikkare viiden (kyllä VIIDEN) keitetyn perunan ja purkkikastikkeen päällä. Mun pizzassa taas oli niin paljon juustoa, että se oli mennyt keskeltä kuopalle ja pizzan päällä näki selvästi puolen sentin oranssin rasvakerroksen lillumassa. 

Sörkittyämme suihimme sen mitä pelastettavissa oli, kipasimme viereiseen kauppahalliin katsomaan mitä kaikkia gluteenittomia tuotteita sieltä löytyisi. Lottaa ärsytti edelleen ja itseäni sitten vieläkin enemmän. Puoliksi juoksimme kauppahallin läpi, minä noin kolme metriä edellä ja hampaita kiristellen lähdimme kohti Silakkamarkkinoita :D


Markkinoilta mukaamme tarttui herrasväen pikkuleipiä sekä juuri loimutettua lohta, joka oli vielä lämmintä. Markkinoilla olisi ollut mukava viettää pidempäänkin aikaa ja harmiteltiinkin, ettei tajuttu tulla sinne syömään lounasta! Nyt molemmilla vaan oli kauhea ketutus päällä ja kylmä ilmakin tärisytti, joten markkinat oli kahlattu läpi vartissa. Otti Lotu sieltä onneksi kuitenkin kivoja kuvia! :)Tämäkin riita, kuten yleensä kaikki meidän riidat, alkaa jostain ihan älyttömästä pienestä jutusta. Toisella on mielessään jotain, muttei kuitenkaan sano sitä ääneen tai tarpeeksi painokkaasti. Toinen ärsyyntyy, loukkaantuu tai pahoittaa mielensä ja siinä sitä sitten ollaan. Ja kun tähän lisätään vielä nälkä ja suuret odotukset yhteisestä kahdenkeskisestä ajasta, on kinastelu taattua. Onneksi meillä on kuitenkin tapana päästä yli näistä minidraamoista yhtä nopeasti mitä ne syntyvätkin ja tämäkin kinastelu saatiin kotiin päästyämme sovittua. Usein myös naureskellaan vanhoja riitojamme, kuten nyt esimerkiksi tätä.. :D Mutta ehkä näistäkin oppii. Ensi kerralla ainakin suostun puolittamaan pizzan. ;)

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti