Sivut

maanantai 18. elokuuta 2014

Ravintolapäivä Turussa ja HÄÄÄÄÄÄÄÄÄÄÄÄÄÄÄÄT!!!!

Viime viikko vierähti mukavasti Turussa! Itselläni oli lähes koko viikko vapaata, joten päätin viettää sen Turussa vanhoja ystäviä pitkästä aikaa kunnolla treffaten. Lotta tuli sitten perästä perjantaina, kun oli saanut työviikkonsa kasaan ja yhteinen aktiiviviikonloppu Turussa sai alkaa! Perjantaina nähtiin mun yhtä lapsuudenystävää lasillisen äärellä ja siitä sitten suuntasimme Lotan kanssa Naantaliin Jenni Vartiaisen keikalle! Aaaahhh se nainen on sitten upea! Keikka alkoi vasta vähän ennen kello 12 yöllä, joten pientä taistelua jouduttiin käymään väsymystä vastaan, ennenkuin tuo ihanan eteerinen ja karismaattinen artisti herätti meidät läsnäolollaan :D Tästä keikasta viisastuneena, en enää ikinä laita sisätilakeikalle tasapohjaisia sandaaleja. Pois lähtiessämme nimittäin joku känniääliö täti runnoi jalkapöytäni piikkikorollaan sillä seurauksella, että siihen tuli kolmen sentin vekki ja erittäin erittäin kipeä mustelma. Eikä täti edes tajunnut mitään vaikka kiljuin ja kirosin kovaan ääneen.

Lauantaina käytiin ottamassa kuvia kutsukortteihin ja save the date-ilmoituksiin. Kyllä! Kutsukortit HÄIHIN!! Tiedoksenne siis rakkaat lukijat; Me mennään naimisiin 8.8.2015!!!<3 :))) Ja ilta vietettiin Lotan serkun ja tämän miehen luona lapsia kaitsien ja hyvästä seurasta nauttien. 

Sunnuntaina oli vuorossa ravintolapäivä! Oltiin sovittu lounastreffit Lotan siskon kanssa ja ensimmäisenä suunnattiin Vanhalle Suurtorille, jossa oli Suomi-Venäjä seuran pop-up ravintola tarjoamassa venäläistä kusiinia.


Sisarukset otti kasvisborschkeitot ja mä päätin tilata blinin juusto-kinkku täytteellä. Huvitti, kun nyytiksi kääräisty räiskäle kiikutettiin mun eteen ja esiteltiin "tässä oli teille lettu". Mitä sille blinille tapahtui?! :D Ihan maistuvaa kuitenkin, ja tuohon 2-3 euron hintaan, todella maistuvaa!


Seuraavan kojun bongasimme kaupungin kirjaston edustalta. Siinä kiinalainen tyttö myi kana-nuudelia sekä maki-rullia. Testasimme sushia ja täytyy kyllä antaa pisteet, että oli parasta sushia mitä mä olen koskaan syönyt! Jos vielä olis ollu soijakastiketta!
"Pensasmustikka pilviä" oli pakko kokeilla yksinkertaisuutensa ja terveellisyytensä vuoksi. Tämä kupillinen sisälsi vain valitsemaasi jogurttia (luonnon jogurtti, bulgarian jogurtti tai lisäaineeton vadelma-mansikka jogurtti) ja vajaan desin luomu pensasmustikoita!




Viimeisenä suolaisen ruuan perässä suuntasimme yliopistonkadulle, jossa myytiin pinchoja eri täytteillä. Itse valitsin mansikka-vuohenjuusto-rucola-balsamico pinchon sekä pulled beef-pikkelöity punasipuli pinchon. Mukaan tuli vielä alkoholiton mojito drinksu ja sisarukset ottivat chips&dip -lautasen. Oikein oli maukasta!
Jälkiruuaksi päätimme testata paljon hehkutettua raaka-kakkua. Se oli aikamoinen pettymys. Ostamamme kaksi palaa jäivät suurilta osin syömättä, sillä kakut olivat ainan umpijäässä ja makukaan ei ollut millään tavalla ruokahalua herättävä. Kakun pohja oli ihan hyvää, maistui vain erilaisilta pähkinöiltä, mutta keskiosa oli maustettu niin vahvasti karvasmantelilla, etten itse ainakaan saanut tuota kunnolla nieltyä. Taas yksi esimerkki, miten "terveellinen" leivos ei tarkoita samaa kuin "herkullinen" leivos.. :D


Paremman jälkiruuan toivossa asteltiin sitten lopulta CaféArtiin, jossa söin ehkä parhaimman mustikkajuustokakkupalan ikinä. Sisaruksillekin oli herkkua tarjolla nimittäin gluteeniton mutakakku muffinssi, joka oli niin suklainen kuin suklaalevy konsanaan! Nams! Ja Lotu hehkutti, että joi niin hyvän cappucinon, ettei ole ehkä koskaan juonut yhtä hyvää kahvia. Täydellinen lopetus siis täydelliselle kulinaariselle lounasseikkailulle! :)


Tähän loppuun vielä pienoinen sneak peek perjantain valokuvaustuokiostamme! 


<3

6 kommenttia:

  1. Ihanaa ihanaa naiset! ps. tollaset herkkukuvat on niin kiellettyjä!!! (syön just tuorekurkkua ja lähes itken teidän kakkupalasien takia. täällä siis menossa joku ikuisuusprojektilaihishässäkkä!)
    Punapäälle terkut, ihanan väriset hiukset!

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Oi ihanaa ihanaa Virvuli, kiitos! :) Ja pahoittelut pahoille teille houkuttelevista härnäyskuvista! :D Voimia!

      Poista
  2. Oi, ihanaa häät! Voi kun ois itselläkin varaa jo järjestää omia.. :)

    -Eräs lukija joka ei normaalisti jaksa ikinä kommentoida...

    VastaaPoista
  3. Oi, mielenkiinnolla odotan postauksia häiden suunnittelusta.
    (hymy huulilla huokaisten, onneksi omat on jo takanapäin)

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Jeeep..! Niitä varmasti tulee, enemmän ehkä Lotan toimesta. Hän pisti pystyyn jo hääsivutkin 🙈

      Poista